Saga Vanninen laittoi jälleen muille jauhot suuhun – vei 7-ottelun kultamitalin U20 MM-kisoissa

Saga Vanninen 7-ottelun U20 maailmanmestaruus - Pallomeri.net

Suomen Saga Vanninen voitti Kolumbian Calissa käytävissä alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisoissa naisten 7-ottelun kultaa.

Vannisen yhteispisteet olivat 6 084. Kisassa hopealle ylsi Saksan Serina Riedel, jonka pisteet olivat 5 874. Saksan Sandrina Sprengel otti pronssia pistein 5 845.

Ennätyssarjastaan Vanninen jäi noin 200 pisteen verran. Kultamitalista huolimatta maailmanmestari ei ollut aivan tyytyväinen suoritukseensa.

– Harmittaa nuo tulokset, mutta muuten ihan hyvä, Vanninen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Ennätykset kuitenkin syntyivät niin 100 metrin aitajuoksussa (13,52) kuin myös 200 metrillä (24,49). Korkeushyppyyn nainen sanoi olevansa erityisen pettynyt, sillä tulokseksi jäi 172.

– Tekeminen oli teknisesti epävarmaa. Tulos harmitti aika paljon. Ajattelin, että teen sitten 200 metrillä sellaisen ajan, että saan sillä kompensoitua, Vanninen kertasi.

Tampereen Pyrintöä edustava Vanninen voitti myös viime vuonna nuorten MM-kultaa, minkä lisäksi hän oli nuorten EM-kisojen ykkönen. Seuraavaksi nuorukainen nähdään tulessa aikuisten EM-kisoissa, jotka käynnistyvät kuun puolivälissä Münchenissä.

Tsekkaa myös: Yleisurheilun EM-kisojen ohjelma 2022

Saga Vanninen laji lajilta:

Jos video ei näy, voit katsoa sen World Athleticsin Twitterissä.


Pelaajat: