Saga Vanninen teki suomalaista yleisurheiluhistoriaa! – Nappasi MM-hopeaa viisiottelussa

Saga Vanninen
Kuva: Getty Images

Saga Vanninen teki sensaatiomaisen tempun Glasgow’n sisäratojen MM-kisoissa yltämällä kakkoseksi naisten 5-ottelussa.

20-vuotias Vanninen kirjasi 4677 pistettä, joka on samalla Suomen ennätys.

Kultaa Glasgow’ssa voitti Belgian Noor Vidts 4 773 pisteellä ja pronssisen mitalin vei Hollannin Sofie Dokter 4 571 pisteellä.

Vannisen rupeama alkoi 60 metrin aitojen tuloksella 8,33. Korkeutta hän hyppäsi 179 senttimetriä ja kuula puolestaan lensi 15,01 metrin mittoihin.

Tässä kohtaa Vanninen johti koko kisaa, ja kun myös pituushyppy meni nappiin tuloksella 641, suomalainen lähti päätöslajiin kärjessä.

800 metriä kulki omaan ennätysaikaan 2.20,54, jolla Vanninen oli koko joukon kahdeksas. Vidts kiri kuitenkin edelle ja onnistui sen myötä kiilaamaan kultakantaan.

Mitali tuntuu myös taloudellisella puolella, sillä World Athletics maksaa Vanniselle MM-hopeasta 20 000 dollarin bonuksen.

Kyseessä on historian ensimmäinen suomalaisnaisen mitali MM-hallikisoissa. Miesten puolella mitalin on voittanut vain Mika Halvari, joka juhli kuulantyönnön kultaa Barcelonassa vuonna 1995. Vanninen on myös ensimmäinen suomalaisnainen, joka on arvokisatasolla yltänyt ottelussa mitaleille, kun myös ulkokisat huomioidaan.


Pelaajat: