Fifan lääketieteellisen komitean johtajalta radikaali ehdotus – annetaanko sylkemisestä jatkossa keltainen kortti?

sylkemisestä Liverpool Valioliiga / Pallomeri.net

Koronavirus tulee aiheuttamaan varmasti valtavasti muutoksia ylipäätänsä ihmisten elämiseen, mutta myös urheilussa tullaan taatusti näkemään muutoksia.

Yksi viime aikoina puhuttanut asia on jalkapalloilijoiden sylkeminen, jota on totuttu näkemään kentän puolella. Nyt tuohon sylkemiseen saatetaan tehdä loppu, jotta koronaviruksen leviämistä pystytään estämään entistä paremmin.

Fifan lääketieteellisen komitean johtaja Michel D’Hooghe ehdotti Telegraphin haastattelussa, että jatkossa sylkeminen määriteltäisiin keltaisen kortin arvoiseksi rikkeeksi.

– Tämä (sylkeminen) on yleinen tapa jalkapallossa, eikä se ole todellakaan hygieenistä. Joten kun aloitamme jalkapallon taas, sitä tulisi välttää aivan viimeiseen asti. Kysymys kuuluu, onko se mahdollista. Ehkä pelaajille voisi antaa siitä keltaisen kortin. Se on todella epähygieenistä ja levittää helposti virusta, D’Hooghe pohdiskeli.

Mainos alkaa

Monet jalkapallosarjat ovatkin pikku hiljaa miettimässä pelien jatkamista, joten ympäri Eurooppaa ollaan isojen kysymysten äärellä, jotta virus ei lähtisi leviämään pelaajien keskuudessa, jos pelit edes saadaan käyntiin.