Video: IIHF otti TSN:n mukaan kaksi tilannetta käsittelyyn – Kristian Tanus saamassa pelikiellon?

Kristian Tanus Nuoret Leijonat / Palllomeri.net

TSN:n Bob McKenzie kertoo, että kaksi Suomi-USA -ottelun tilannetta on viety kurinpitokäsittelyyn. Suomen Kristian Tanus saattaa saada pelikieltoa.

Kanadalaisen TSN-kanavan toimittaja Bob McKenzie kertoo Twitter-tilillään, että Suomen ja USA:n välisestä U20 MM-kisojen puolivälieräottelusta oltaisiin viety kaksi tilannetta kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n kurinpitoelimen käsiteltäväksi.

McKenziellä ei ollut vahvistettua tietoa siitä mitkä tapaukset olivat kurinpitäjien ihmeteltäväksi menneet, mutta McKenzien mukaan vain toinen näistä koskee USA:n pelaajaa ja hän spekuloi, että kyse olisi John Beecherin rumasta taklauksesta, josta hänelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus.

Mainos alkaa:

Tällöin toinen tapauksista koskisi Suomen pelaajaa, jolloin ainoa varteenotettava ehdokas olisi Kristian Tanuksen rankaisematta jäänyt kyynärpäätaklaus ottelun ensimmäiseltä minuutilta. Jos näin on ja Tanus tosiaan joutuu pelikieltoon, olisi se massiivinen isku Suomen menestyshaaveille.

Suomi joutuu pelaamaan jo vajaalla, kun ykkössentteri Rasmus Kupari putosi rivistä kisojen avausottelussa, mutta Tanuksen puuttuminen tarkoittaisi sitä, että Suomi menettäisi taas yhden parhaista hyökkääjistään. Myös lukumäärällisesti hyökkääjiä olisi rivissä enää kymmenen, mikä aiheuttaisi valtavan peluutuksellisen haasteen ja antaisi suuren lisäedun jo ennestään ennakkosuosikkina välieräotteluun lähtevälle Kanadalle.

Kun itse taklausta tarkastelee, niin Tanuksen joutuminen pelikieltoon on kaikkea muuta kuin mahdottomuus. Tanuksen teko toki vaikuttaisi olevan tahaton tai korkeintaankin tuottamuksellinen, sillä hän on selin vastustajaan, keskittyy ottamaan kiekkoa haltuun ja antamaan sokkona vastataklausta häntä kohti ajaneelle Jack Drurylle.

Olipa Tanuksen taklaus ja osuma Druryn päähän kuinka vahinko tahansa, niin taklaus täyttää helposti vähintään 2+10 minuutin rangaistuksen tunnusmerkistön. Koska kyynärpään liike suuntautuu ylöspäin kovalla voimalla, niin taklausta voidaan ehdottomasti pitää päähän kohdistuneena. Lisäksi Tanuksen käden liike on niin holtiton, että se voidaan nähdä myös vastustajan piittamattomana vaarantamisena. Tällaissa tapauksissa sääntökirja on yksiselitteinen ja niistä tulee tuomita aina ulosajo.

Mielenkiintoisen lisämausteen asiaan tuovat IIHF:n kurinpitäjät. Heidän toimintaansa arvokisoissa ei ole päästy liiasta linjakkuudesta haukkumaan, joten rangaistusskaala voi olla mitä vain sormen paheksuvasta heristelystä aina mittavaan pelikieltoon asti.

Kristian Tanus taklaa kyynärpäällään USA:n Jack Drurya päähän:


Pelaajat:
Joukkueet: