Russ Cook juoksi koko Afrikan läpi – Tunisian lippua heilutellut katsoja tunki viime hetkellä edelle

Russ Cook

Russ Cook pääsi maaliin huiman juoksutempauksensa päätteeksi, mutta katsoja katkaisi maalinauhan ja sai someväen raivostumaan.

Britannialaisen Russ Cookin pitkä juoksu-urakka päättyi vihdoin sunnuntaina, kun hän saapui Afrikan pohjoisimpaan pisteeseen juostuaan yli 16 000 kilometrin matkan koko maanosan läpi.

Juoksutempaus päättyi, kun hän ylitti seremoniallisen maalilinjan Tunisian pohjoiskärjessä useiden kannustajien seuratessa häntä. Yksi katsojista, Tunisian lippua heiluttanut mies, oli niin innoissaan, että änki aivan Cookin vierelle ja itse asiassa ylitti linjan ennen Cookia. Mies olisi katkaissut Cookia varten asetetun punaisen maalinauhan, ellei Cook olisi huitaissut sitä käsillään juuri hetkeä aiemmin.

Mainos alkaa:

Cook ei pitkän urakan päälle asiaan reagoinut luonnollisesti millään tavalla, mutta keltaiseen paitaan pukeutunut katsoja sai toiminnastaan kunnolla rapaa somekansan keskuudessa.

– Heppu keltaisissa on kaikkea, mikä tässä maailmassa on pielessä, totesi yksi kommentoijasta.

– Tulla toiseksi kaiken tämän jälkeen. Raivostuttavaa, kuittasi puolestaan toinen.

Cook aloitti urakkansa Etelä-Afrikan Cape Agulhasista huhtikuussa 2023 päättyen hieman alle vuodessa Tunisian Ras Angelaan. Cook ei ole juossut tietenkään vain huvikseen, vaan hän on myös kerännyt tempauksellaan varoja hyväntekeväisyyteen. Tiistaina kasassa oli jo lähes miljoona euroa. Rahat käytetään nuorten mielenterveystyöhön ja Sahrawin pakolaisleirien ihmisten koulutukseen.

Cookin juoksumatka ei ole ollut pelkästään juoksemista, sillä useiden ongelmien ja viivytysten takia aikataulu on venynyt. Alunperin hänen tavoitteensa oli saapua Tunisiaan ennen joulua. Syksyllä tavoite siirtyi helmi-maaliskuuhun ja lopulta hän pääsi perille 7. huhtikuuta. Cook ja hänen ryhmänsä joutui muun muassa Angolassa aseellisen ryöstön uhreiksi. Kamerat, passit ja kännykät varastettiin.

Cookista tuli ensimmäinen ihminen, joka on juossut Afrikan eteläkärjestä pohjoisimpaan kärkeen.

Russ Cook saapuu maaliin juostuaan koko Afrikan läpi, mutta innokas katsoja varastaa show’n:

Katso myös: Aivan järjetöntä sikailua – katsoja yritti heittää lippiksen Mathieu van der Poelin pinnojen väliin