Ruotsi teki kovan päätöksen – liitto kuunteli seuroja, VAR-järjestelmää ei oteta käyttöön

VAR Manchester Tuomari torinon valioliiga legnican hjk uefa sopupelivyyhti GAIS fifa uefa valioliiga leeds jalkapalloilija (geneerinen futiskuvitus) pelikiellon palloliitto / Pallomeri.net

Ruotsin jalkapalloliitto päätti kuunnella maan seurojen mielipidettä ja teki päätöksen, ettei VAR-järjestelmää oteta käyttöön.

Jalkapallon videotuomarijärjestelmää, tai tuttavallisemmin VAR:ia, vastustaville jalkapallofaneille tuli hyviä uutisia Ruotsin suunnalta, kun maan liitto päätti olla ottamatta järjestelmää käyttöön.

Tämän taustalla oli fanien ja seurojen ankara vastustus. Niin seurat kuin fanitkin olivat skeptisiä järjestelmän tuomista hyödyistä nähtyään millaista toiminta on ollut isommissa sarjoissa.

Mainos alkaa:

– Jos laskin oikein, niin kahdeksantoista maan kolmestakymmenestäkahdesta huippuseurasta sekä kaksi piiriä ovat ilmoittaneet vastustavansa videotuomaroinnin käyttöönottoa. Me liitossa kunnioitamme heidän näkemystään. Tästä syystä emme vie asiaa tällä erää eteenpäin enkä näe, että niin tulisi tapahtumaan tulevaisuudessakaan. Kunnioitan lajin sääntöjen demokraattisuutta, liiton puheenjohtaja Fredrik Reinfeldt kommentoi päätöstä Aftonbladetille.

Brittilehti Daily Starin mukana jalkapallopiireissä oli pelko siitä, että Euroopan jalkapalloliitto UEFA antaisi mahtikäskyn, joka johtaisi VAR:n käyttöönottoon kaikissa maissa, mutta mitä ilmeisimmin UEFA on päättänyt antaa paikallisten liittojen tehdä omat päätöksensä, johon myös Ruotsin ratkaisu viittaisi.

Tsekkaa myös: Cristiano Ronaldolla oli hankalampi iltapuhde – teloi itseään oudosti ja purki lapsellisesti turhautumistaan