Ruotsin kiekkopomo antoi kovan ukaasin junnumaajoukkueille – “Meidän pitää huijata enemmän”

Lias Anderssonin ruotsin joukkue IIHF Ruotsin Lias Andersson U20 / Pallomeri.net

Ruotsin jääkiekkoliiton pelaajakehityspäällikkö Andreas Lundeberg on todennut Aftonbladetille, että ruotsalaisjunnuja vaivaa pehmeys.

Ruotsalainen jääkiekko on julistettu lähes kriisitilaan, kun maan U20-maajoukkueen viime vuosien menestys on jäänyt laihaksi. Maan edellinen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus on vuodelta 2012.

Ruotsin jääkiekkoliiton pelaajakehityspäällikön Andreas Lundbergin mukaan U20-ikäluokan alakulon syynä on kilpailullisuuden puute. Hänen mukaansa ruotsalaisia pelaajia vaivaa tietynlainen pehmeys etenkin, kun heitä verrataan pohjoisamerikkalaisiin.

– Kilpailullisuus on ilmaus, jota käytetään, kun mitään muutakaan sanottavaa ei ole. Mutta mitä se on? Sitäkö, että voittaa ottelut maalin edustalla? Vai, etteivät pelaajat tee riittävästi töitä? Vastauksia on yhtä paljon kuin kysymyksiäkin. Asiantuntijamme paiskivat kovasti hommia selvittääkseen tätä teemaa, Lundberg kertoi Aftonbladetin haastattelussa.

Lundbergin viesti ruotsalaisille junioripelaajille on tyly. Heiltä vaaditaan jatkossa paljon joustavampaa moraalia kaukalossa kuin mitä heiltä vaaditaan sen ulkopuolella.

– Meidän pitää pystyä huijaamaan enemmän. Tällä en todellakaan tarkoita dopingia tai mitään vastaavaa vaan sitä, että ryöväämme aloituksia ja teemme vähän ryökälemäisiä temppuja voiton varmistamiseksi. Tämä on retorinen haaste. Huippu-urheilussa meidän pitäisi pystyä puhumaan näistä aiheista enemmän ilman sosiaalista kontekstia, Lundberg latasi.

Tsekkaa myös: Juhamatti Aaltonen repäisi koomisesti – antoi tuomarille palautteen matkimalla gorillaa


Joukkueet: