Täysin järjetön pronssinäytelmä kääntyi USA:lle – Ruotsi ja USA takoivat 15 toinen toistaan uskomattomampaa maalia

Ruotsi-USA U20 MM pronssiottelu

Ei liene millään tavalla liioittelua sanoa, että Ruotsi ja USA paiskoivat pöytään U20 MM-kisojen historian huikeimman pronssiottelun.

On sanottu, että juniorijääkiekossa voi tapahtua mitä tahansa ja U20 MM-kisojen pronssiottelu Ruotsin ja USA:n välillä toimi oivallisena todisteena kyseiselle väitteelle. Ottelu näet päättyi USA:n voittoon jatkoajalla maalein 8-7.

Ottelu ei ollut välttämättä mitään maalivahti- tai puolustuspelin juhlaa, eikä pelissä välttämättä ollut aina järkeä senkään vertaa, mutta verkko heilui urakalla ja peli sisälsi uskomattomia maaleja.

Mainos alkaa:

Ensimmäisen erä pysyi vielä maltillisena, sillä sen jälkeen USA johti vasta 1-0, vaikka Ruotsin Fabian Lysell ajettiin pelistä ulos ruman päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi.

Toisen erän tarina olikin sitten paria astetta hurjempi. Ennen erän puoltaväliä USA ehti kivuta 3-1-johtoon ja menettää sen. Ruotsin tasoitusta seuranneen viisiminuuttisen aikana USA nousi jälleen kahden maalin johtoon, mutta 42 sekuntia ennen erän loppua oli peli jälleen tasan.

Ruotsin 5-5-tasoitus oli hyvin hämmentävä, sillä maali syntyi, koska USA:n maalivahti Trey Augustine lähti irtokiekkoa vastaan ja kiskaisi sen vahingossa suoraan päin Ruotsin Liam Öhgreniä, joka sai lyödä kiekon tyhjään pussiin. Augustine vaihdettiin erätauolla pois maalilta.

Kolmannessa erässä Ruotsi meni ensin johtoon, kunnes USA:n kippari Luke Hughes viimeisteli soolonsa häikäisevällä tavalla onnistuen vetämään kiekon kaatuessaan sisään.

USA meni ylivoimalla johtoon ja näytti siltä, että pelissä ei enää käänteitä ehtisi tapahtua. Ruotsi oli toista mieltä. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 22 sekuntia, kun Fabian Bystedt toi maalin edestä Ruotsin tasoihin. Näin historian käsittämättömin pronssiottelu sai huipennuksensa vasta jatkoajalla.

Eikä voittomaali olisi voinut olla juuri juniorikiekkomaisempi. USA:n voittomaalin teki hattutemppunsa samalla viimeistellyt Chaz Lucius, joka unohdettiin täysin yksin. Lucius pääsi näin käppäilemään kaikessa rauhassa maalille ja iskemään limpun pussiin.

Ruotsi ja USA pistivät pystyyn kaikkien aikojen hämmästyttävimmän pronssiottelun:

Katso myös: Ilveksen Raimo Helminen hermostui tuomaristolle – raivosi itsensä suihkuun


Joukkueet: ,