Video: Ruotsalaispelaaja sai kammotaklauksesta punaisen jatkoajalla – Ukraina nipisti voiton äärimmäisen dramaattisesti

Ukraina v Ruotsi / Pallomeri.net

EM-kisojen neljännesvälierät saivat dramaattisen päätöksen, kun Ukraina kaatoi Ruotsin jatkoajan lisäajalla syntyneellä voittomaalilla.

Ukraina teki tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä historiaa kaatamalla Ruotsin EM-kisojen neljännesvälierässä ja painelemalla näin ollen ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukkoon jalkapallon arvoturnauksessa.

Ottelu ratkesi äärimmäisen dramaattisesti vasta jatkoajalla. Erittäin tasainen peli alkoi kääntyä Ukrainan suuntaan jatkoajan ensimmäisellä jaksolla, kun Ruotsi joutui alivoimalle. Marcus Danielson jysäytti näet pallontavoittelutilanteessa todella holtittoman taklauksen, joka osui rumasti suoraan Ukrainan Artem Besediniä polveen.

Mainos alkaa:

Danielson sai kammotaklauksestaan ensin vain varoituksen, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen erotuomari nosti suoran punaisen kortin ja ajoi Danielsonin suihkuun. Danielsonin kunniaksi on kuitenkin sanottava, että hän kävi Ukrainan pukukopilla pyytämässä tapausta anteeksi.

– Tarkoitukseni ei ollut satuttaa häntä. Kävin heidän pukuhuoneessaan pyytämässä anteeksi. Sanoin, etten tehnyt sitä tahallani ja toivon hänelle pikaista paranemista, Danielson kertoi Expressenille.

Kielimuuri esti suoran kommunikoinnin, mutta ukrainalaisvalmentaja tulkkasi Danielsonin englanninkielisen viestin Besedinille.

– Hän hyväksyi anteeksipyyntöni, sikäli kun oikein ymmärsin. Emme jutelleet kauaa, Danielson totesi.

Ottelu näytti olevan jo menossa rangaistuspotkukilpailuun, kun lisäaikaa oli jäljellä enää kaksi minuuttia. Ukraina onnistui rakentamaan kuitenkin vielä kelpo hyökkäyksen. Oleksandr Zinchenko sai pallon vasempaan laitaan ja lähetti aivan unelmakeskityksen boksiin, jonne rynninyt Artem Dovbyk pääsi siitä nauttimaan ja puskemaan Ukrainalle voittomaalin.

Ruotsin Marcus Danielson ajetaan ulos jatkoajalla ruman taklauksen seurauksena:

Ukraina painelee puolivälieriin Artem Dovbykin dramaattisella voittomaalilla:

Katso myös: Video: Sveitsi-fanin tunteiden vuoristorata nousi todelliseksi klassikoksi EM-kisoissa


Joukkueet: ,