Tuomarifarssi käsipallon EM-välierässä – Ruotsi koki oikeusmurhan matsin viimeisillä sekunneilla

Käsipallon EM-kisat Ruotsi Ranska

Ruotsi taipui Ranskalle perjantaina käsipallon EM-kisojen välierässä, mutta ottelun ylle jäi leijumaan skandaalin käryä.

Ranska näytti menevän jo menojaan, sillä joukkue johti tauolla 17-11, mutta keltapaidat onnistuivat toisella jaksolla kirimään rinnalle – ja myös ohi.

Ottelua oli pelaamatta vain sekunnin verran, kun Ruotsi johti 27-26 Ranskan vapaaheittotilanteessa. Elohim Prandi tempaisi pallon suoraan maaliin ja venytti ottelun jatkoajalle, jonka Ranska vei nimiinsä ja eteni EM-finaaliin Tanskan vastustajaksi.

Prandin tasoitusmaalissa oli kuitenkin tapahtunut karmaiseva tuomarivirhe. Miehen vasen jalka oli useiden kuvatodisteiden valossa selvästi ilmassa heiton aikana, minkä myötä kyseessä oli laiton “hyppyheitto”. Asiantuntijat ovat ihmetelleet, miksei ottelun tuomaristo tarkastanut tilannetta videolta.

Ruotsi on jättänyt asiasta protestin, mutta sen läpimeno on heikoilla kantimilla, sillä päätös siitä, katsotaanko joku tilanne videolta, on täysin tuomarin ratkaisu – eikä tuomarin tekemiä ratkaisuja voi sääntökirjan mukaan muuttaa protestin kautta.

Jos protesti ei mene läpi – kuten oletettavaa on – Ruotsi kohtaa pronssipelissä Saksan.

Käsipallon EM-välierä sai dramaattisen lopun:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen EM-kisojen virallisella X-tilillä.