Ruotsi pesi Norjan naisten viestissä – Suomen kilpailusta tuli todellinen katastrofi

Ruotsi pesi Norjan naisten viestissä – Suomen kilpailusta tuli todellinen katastrofi

Ruotsi nappasi huiman jännitysnäytelmän päätteeksi MM-kultaa, kun Stina Nilsson pesi Norjan Therese Johaugin kirikamppailun päätteeksi.

Suomen mitalitili ei karttunut torstaina, sillä Suomen naiset jäivät todella kauaksi kärjestä viestissä. Jo ensimmäinen osuus käynnistyi hankalissa merkeissä, kun Laura Mononen ei pysynyt kärjen mukana ja ero pääsi venähtämään lähes 20 sekuntiin.

Toisella osuudella hiihtänyt Krista Pärmäkoski yritti kaikkensa, jotta kärki saavutettaisiin, mutta ero venähti lopulta lisää viiden kilometrin lenkin jälkeen. Jo hyvissä ajoin kävikin selväksi, että suomalaiset eivät ole tänään lähelläkään mitalitaistelua.

Sen sijaan Ruotsi ja Norja tekivät maailmanmestaruudesta hurjan jännitysnäytelmän, vaikka Ruotsi karkasi kolmannella osuudella omille teilleen. Therese Johaug nosti kuitenkin Norjan vielä hetkellisesti kärkeen, mutta edes kisojen kuningatar ei pystynyt haastamaan loppukirissä Ruotsin Stina Nilssonia.

Näin ollen kirkkain mitali meni Ruotsiin, kun taas Norja nappasi hopeaa. MM-pronssia nappasi Venäjä. Sen sijaan Suomi jäi hirvittävän kauaksi kärkisijoista, sillä ero Ruotsiin oli maalissa lähes neljä minuuttia.

Hiihdon MM-kisat jatkuvat perjantaina, kun ohjelmassa on miesten viesti. Suomelta joukkueeseen valittiin Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Matti Heikkinen.

Naisten viestin tulokset löydät TÄÄLTÄ!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut