Ruotsalaistähdet lähtivät KHL:stä sodan alettua – maksoivat hurjat sopimussakot

Ruotsalaistähdet Suomi Markus Granlund Leijonat / Pallomeri.net
Kuva: Getty Images

Ruotsalaistähdet Lucas Wallmark ja Joakim Nordström eivät jääneet KHL:ään, vaikka lopputuloksena oli todella kova sopimussakko.

TsSKA Moskovan tähtipelaaja Lucas Wallmark kommentoi KHL:stä lähtöään SVT:n haastattelussa, jossa mies totesi, että hänellä ei ollut kuin yksi vaihtoehto sodan alettua.

– Maa, joka aloittaa laittoman sodan. Olenko varmasti turvassa tässä kaupungissa? Päässäni pyöri useita ajatuksia, Wallmark toteaa SVT:lle.

Mainos alkaa:

– Myös seura on vahvasti yhteydessä maan hallintoon. Minä en halunnut olla osa sitä. Perheeni oli kotona Ruotsissa ja he viettivät unettomia öitä. Halusin vain pois sieltä, Wallmark kommentoi SVT:lle.

Wallmarkin sopimus oli voimassa kevääseen 2023, joten lähtö tuli miehelle todella kalliiksi. Ruotsalaispelaaja ei kommentoi summia, mutta SVT:n mukaan niin Wallmark kuin Nordström joutuivat maksamaan 1,25 miljoonan euron sopimussakon.

– Kun huomioidaan, mitä ukrainalaisperheet menettävät, ja mitä kauhuja he kohtaavat, minun uhraukseni on todella pieni. Siitä ei tarvitse edes keskustella, Wallmark kommentoi haastattelussa.

Sopimussakot ovat olleet iso puheenaihe kevään aikana, kun muun muassa Mikko Lehtonen ja Leo Komarov pelasivat kauden KHL:ssä loppuun vedoten massiivisiin sopimussakkoihin vedoten.


Pelaajat:
Joukkueet: