Rullalätkä on paranneltu versio jääkiekosta! #PeliPaikoilla

Cheerleaderit olivat sonnustautuneet sponssipaitoihin!

Rullalätkän MM-kisat, Suomi-Ruotsi, Tampere. Mitä sen ihanempaa kombinaatiota voisi ihminen keksiä tiistaihin. Avovaimo ja lapsi matkaan: yhdistetään nyt joku huvipuisto yhtälöön, että tulee tasaiset jaot, eikä kenellekään paha mieli. Mitäköhän tästä taas tulee?

Pari kappaletta avautumista alkuun: Miksi Särkänniemen rannekkeet maksavat niin tajuttoman paljon? Akreditointikaan huvipuistoihin ei tunnu onnistuvan. Onneksi on keksitty IdeaPark, jossa lapsia ja aikuisia viihdyttää sisähuvipuisto FunPark noin puolet halvemmin hinnoin ja vielä matkan varrella. Tein silti huomion, että lapsilla on helppo rahastaa – joka paikassa näkyy ylihinnoiteltuja tuotteita tungettuna kohtiin, jossa lapset voivat kiljua: “Äiti mä haluun ton.”

Embedded image permalinkOlihan se pakko ottaa “MunFunParkIlme”

Pikaruokaketjujen kautta kohti Hakametsää siis. Suomi-Ruotsi -ottelu oli viimeinen alkusarjan ottelu. Suomi oli selviytynyt aiemmista otteluistaan puhtaalla pelillä ja Ruotsi taas ottanut nenään jokaisessa. Vahvan luokan journalistina olin päättänyt jälleen jättää kaikki etukäteisselvitykset tekemättä, jotta olisin täysin kuutamolla siitä mitä tuleman pitää.

Pelataanko tätä lajia pallolla vai kiekolla? Oma näkemys oli kiekossa, vaimo sekoitti ilmeisesti maahockeyhin. Onko peliaika ja säännöt muuten samat kuin jääkiekossa, paitsi pelaajilla on rullat terien sijaan luistinten alla?

Pikkusäätö medialippujen noutamisessa päättyi onnellisesti siihen, että saimme sniikattua itsemme sisään halliin. Tuntui kisajärjestäjillekin tullut yllätyksenä väenpaljous, eikä lipunmyyntitiskejä ollut läheskään tarpeeksi auki. Joka tapauksessa ottelu saatiin lopulta käyntiin vartin myöhässä, jotta kaikki halukkaat kerkesivät pelin alkuun.

 Embedded image permalink4vs4, ei siniviivaa ja niin edelleen…

Mites nämä säännöt?

Onko pelaajat käytännössä kesälomaa viettäviä KHL-tähtiä, SM-liigapelaajia vai ihan jotain rullakiekon spesialisteja? Maalissa oli tuttu nimi Sasu Hovi. Kenttäpelaajista muutaman tunsin nimeltä (Janne Laakkonen ja Kristian Kuusela). Muuten pelaajalista tuntui olevan enemmän täynnä rullakiekon spesialisteja kuin jääkiekossa terävintä kärkeä olevaa peluria. Toisaalta kaikki liigapelaajat eivät ole varsinaisia nimituttuja, joten oli siellä varmaan enemmän jääkiekosta leipäänsä tekeviä kuin allekirjoittaneen tietotaito kertoo.

Kentälle ei ilmestynytkään viittä pelaajaa, vaan maalivahdin lisäksi neljä. Tilaa oli kentällä äärimmäisen paljon ja luisteluvoimaa vaadittiin. Erittäin paljon alkoi ilmestyä kahdella yhtä vastaan tilanteita puolinopeista vastahyökkäyksistä. Tämä oli maalipaikkaa toisensa perään!

Peli lähti liikkeelle ja kelloon ilmestyi 12 minuuttia peliaikaa. Siniviivaa ei ollut, eikä täten paitsiotakaan. Peli oli paljon vahvempaa kiekonhallintaa ja 1-1 pelaamista kuin normaali lätkä. Tässähän on vauhtia ja jalkakynää enemmän kuin laki sallii! Suomi rynni heti upealla yksilösuorituksella 1-0 johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen. Sen jälkeen satoi lisää maaleja – tasaisen tappavaan tahtiin. Kävi myös ilmi, että peliaika on 4×12 minuuttia ja kahden erän jälkeen on pidempi tauko. Jäähyt olivat 1,5 minuuttia normaalin 2 minuutin sijaan.

Pallomeri.netin logoilla varustetut Cheerleaderit toivat silmäniloa katsomoon ja pitivät tunnelmaa yllä. Tunsin oloni todella vanhaksi sedäksi kun menin kertomaan edustavani samaa firmaa ja pyytämään tyttöjä kuvaan (kuva ylhäällä). Kiltisti he asettuivat ammattitaidoilla alaportaille hymyilemään kun Nokia Lumia räväytti pari onnistunutta otosta. Leuka rintaan nolostuneena ja äkkiä takaisin tyttöystävän viereen katsomaan peliä!

Embedded image permalinkKerta se on ensimmäinenkin istua rullakiekon MM-kisojen mediakatsomossa!

Rento tunnelma ja sinivalkoinen yleisömeri!

Taklaamista rullassa ei nähty samaan tahtiin kuin kiekossa. Varusteet olivat paljon köykäisemmät kuin jäällä pelatessa. Peli oli täynnä taitoa, ei niinkään puolustusvoittoista keskialueen tukkimista. Tämä oli vapaata lätkää, kuin jääkiekon versio futsalista! Yleisö viihtyi kun Suomi painoi Ruotsia maanrakoon! Ensimmäinen kokemus rullakiekosta oli euforinen, suorastaan rakkautta ilmassa.

Tunnelma oli paljon rennompi kuin normaalissa kiekko-ottelussa. Jollain tasolla tuli mieleen beach-fudis. Pelaajat antoivat kahden minuutin erätauoilla haastatteluita mikrofoniin yleisölle ja maalilaulut raikuivat parin minuutin välein. Suomi jyräsi vakuuttavaan 9-1 voittoon länsi-naapuristamme!

Yleisömäärä 4414 oli ilmeisesti järjestäjillekin positiivinen yllätys. Oli se myös minulle. En ollut todellakaan osannut odottaa näin suurta tapahtumaa, jossa Suomi painaa parasta tauluun. Kesällä urheilutarjontaa ei todellakaan ole liikaa ja luulen, että tamperelaisille sekä muille kauempaa saapuville rullakiekon MM-kisat hakametsässä ovat loistava sauma päästä pois sohvalta katsomaan leijonien otteita.

Jos kisat olisivat yhtään lähempänä kotia, eikä viikonlopuksi olisi merkittynä golfkisaa, olisi akreditaatiohakemukset vetämässä jo seuraavaan otteluun! Se pelataan torstaina kello 18.00 Hakametsässä Saksaa vastaan ja on ensimmäinen pudostuspeli.

Pelin ykköstähti Suomelta oli Mikko Pukka, joka sai hatut lentämään katsomoista. Pukka painoi peräti neljä reppua Ruotsin verkkoon. Viimeinen niitti lähti lavasta kaksi sekuntia ennen peliajan loppua! Myös Sasu Hovi hoiti kunnialla yhtä lukuunottamatta kaikki Ruotsin maalipaikat. Oikeastaan koko joukkue oli loistavalla rullalla liikkeellä. #KIITOSSUOMI