Rukan maailmancup kisataan tyhjille katsomoille – ”Olemme todella pahoillamme”

Ruka hiihdon maailmancup - pallomeri.net

Rukan maailmancup tullaan käymään tyhjien katsomoiden edessä. Kisajärjestäjä ilmoitti asiasta varhain torstaiaamuna.

Rukalla on tarkoitus kilpailla 27–29.11. välisenä aikana. Jokaisena kolmena päivänä ohjelmassa on maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupia, minkä lisäksi kahtena päivänä hypätään myös mäkihypyn maailmancupia.

Koronaviruksen vuoksi tapahtumaan ei myydä lainkaan pääsylippuja.

– Punnitsimme hallituksessa hyvin tarkkaan asiaa ja huolellisen harkinnan jälkeen päädyimme tähän ratkaisuun, joka on mielestämme järkevin sekä yleisön että urheilijoiden kannalta. Päätös on linjassa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon kanssa käymiemme keskustelujen ja häneltä saamiemme kommenttien kanssa, kertoo tiedotteessa Kuusamon Erä-Veikkojen hallituksen puheenjohtaja Matti Heikkilä.

Mainos alkaa

Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu oli pahoillaan fanien puolesta.

– Olemme todella pahoillamme, että emme pysty tänä vuonna tarjoamaan hiihtolajien faneille upeaa tapahtumakokemusta paikan päällä. Tällä päätöksellä pystymme hallitsemaan ihmismäärää tapahtumassa ja pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan mahdollisimman turvalliset olosuhteet joukkueille, jotka kilpailevat Rukalla, Linjakumpu sanoi.

FIS tarkastelee yksittäisen tapahtuman järjestämistä vielä 30 vuorokautta ennen tapahtumaa, eli Rukan tapauksessa lokakuun lopulla. Koko kisakalenteri on tarkoitus julkistaa syys-lokakuun vaihteessa.