Rory McIlroyn fudispelit koituivat kohtalokkaaksi

Rory McIlroy | Pallomeri.net

Golfin maailman ykköspelaaja Rory McIlroy tapojensa mukaan vietti lauantai-iltaa kotikonnuillaan Pohjois-Irlannissa jalkapallon merkeissä. Maailman suurimpiin urheilunimiin lukeutuva McIlroy oli kotimaisemissaan valmistautumassa tämän viikon Skotlannin Avoimiin ja ensi viikon kauden kolmanteen majoriin British Openiin. Jalkapallosessio päättyi kuitenkin ikävästi ja se näyttää vievän Roryn pitkähkölle tauolle golfista.

Rory McIlroyn pelit päättyivät nilkkavammaan. Tarkkaa tietoa tilanteesta, jossa nilkka meni ei ole. Nivelside repesi ja nivelkapseli vaurioitui. Toipumisajat ovat luonnollisesti hyvinkin yksilöllisiä, mutta harvemmin edes käveltävään kuntoon kyseisistä vammoista selvitään reilussa viikossa. Scottish Openin listoilta McIlroyn nimi pyyhkiytyi samantien, British Openin voiton puolustamiseen McIlroy pitää vielä oven raollaan.

British Openin alkuun on nyt yhdeksän päivää. Vaikka Roryn nilkka saataisiin jollain superteipeillä kävelykuntoon, ei vasemman jalan vaurioituneella nilkalla lyöminen ole huipputasolla kovinkaan helppoa. Kovilla vauhdeilla tukeudutaan nimenomaan vasenta jalkaa vasten. Vaikka McIlroy pelaisi, ei voitosta taisteleminen pitäisi olla mitenkään mahdollista.

Mainos alkaa:

Ykkössuosikiksi kisassa on nousemassa Jordan Spieth, joka on voittanut kauden kaksi aiempaa majoria. Myös Tiger Woodsin positiiviset otteet ja lausunnot nostavat maailman vanhimmalla golfkentällä St.Andrewsissa pelattavan kisan mielenkiintoa uusiin sfääreihin. Sääli, että Rory McIlroyn British Open näyttää vahvasti jäävän väliin. Vaarassa on myös elokuussa pelattava US PGA Championship.

Samasta vammasta kärsineet pelaajat ovat vakuuttuneita, että lepo olisi ainoa oikea ratkaisu.

“Minulla meni neljä kuukautta päästä edes ensimmäistä kertaa pelaamaan, enkä silloinkaan kokenut vielä täyttä luottoa nilkkaan. Toki nämä ovat yksilöllisiä, mutta en näkisi mitenkään, että Roryn olisi järkeä lähteä puolikuntoisena rasittamaan jalkaa”, ET:n pelaaja Richey Ramsey pohti.

McIlroyn edustaja arvioi, että mahdollisuudet osallistua British Openiin ovat noin 10% luokkaa.