Rory McIlroy upotti hämmentävän birdien PGA Tourilla – pallo pysähtyi yli 10 sekunniksi

Rory McIlroy

Pohjoisirlantilainen golfin supertähti Rory McIlroy teki hieman erikoisemman birdien PGA Tourin Valero Texas Openin avauskierroksella.

Avauskierroksensa tulokseen kolme alle parin ja jaetulla kahdeksannella sijalla oleva McIlroy teki TPC San Antonion kentän kahdeksannelle väylälle kummalisen birdien.

Maailmanlistan kakkosen birdieputti jäi reiän reunalle yli 10 sekunniksi, mutta tipahti lopulta kupin pohjalle. Sääntöjen valossa tilanne oli rajatapaus sen suhteen, olisiko upotus pitänyt hyväksyä vai ei.

Mainos alkaa:

Mikäli pallo jää aivan reiän reunalle, on pelaajan golfin sääntöjen mukaan käveltävä pallonsa luo kohtuullisessa ajassa ja saavuttuaan pallon luokse hänellä on 10 sekuntia aikaa odottaa, putoaako pallo reikään. Mikäli pallo putoaa reikään, mutta liian myöhään, tulokseen lisätään yksi lyönti. Näin kävi muun muassa Austin Eckroatille muutama viikko takaperin.

McIlroy todennäköisesti tiesi säännön hyvin, sillä pohjoisirlantilainen lopetti kävelynsä palloa kohti siinä vaiheessa, kun huomasi sen jääneen kupin reunalle. Kokonaisuudessaan pallo oli paikallaan reilut 14 sekuntia ennen tippumistaan, joten on hyvin tulkinnanvaraista, putosiko pallo reikään kohtuullisen kävelyajan ja 10 sekunnin odotusajan puitteissa.

Rory McIlroy ja erikoinen birdie PGA Tourilla:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Jordan Spieth säväytti Texasissa – upotti 182-metrisen hole-in-onen


Pelaajat: