RoPS ajautunut täyteen sekasortoon – konkurssi uhkaa, puheenjohtajasta jätetty tutkintapyyntö poliisille

RoPS

Perinteikäs Rovaniemen Palloseura on todellisessa liemessä. RoPS tarvitsee 100 000 euroa nopeasti, tai konkurssi koittaa.

Perinteikäs jalkapalloseura Rovaniemen Palloseura on ajautunut pahoihin vaikeuksiin, eikä kaukana ole se tilanne, että seurassa laitettaisiin lappu luukulle. Tämä paljastui, kun seura järjesti tiedotustilaisuuden nykytilanteestaan keskiviikkona.

Yle uutisoi, että RoPS on tällä hetkellä tuntuvissa veloissa. Varapuheenjohtaja Pekka Konsteniuksen mukaan seura tarvitsee 2. joulukuuta mennessä 100 000 euroa päästäkseen konkurssiuhan yli. Konkurssiprosessi voi käynnistyä jo ennen joulua, mikäli taloustilanne ei kohene.

Seura julkaisi myös keskiviikkona “rovaniemeläisen jalkapallon ystäville” suunnatun avoimen kirjeen, jossa se kertoi vaikeasta tilanteestaan.

– Rovaniemen Palloseura on tällä hetkellä yli 70-vuotisen historiansa tiukimmassa tilanteessa. Seuran konkurssin välttämiseksi ja toiminnan jatkon turvaamiseksi tarvitaan nopeita toimia. Nyt on viimeinen mahdollisuus pelastaa RoPS, toiminnanjohtaja Jari Näsmanin allekirjoittamassa kirjeessä todetaan.

Lapin Kansan ja Ylen tiedotustilaisuudessa kuulemien tietojen perusteella RoPS:n talousahdingon taustat vaikuttavat todella likaisilta. Seura myi legendaarisen Bingotalonsa kesällä kahdella miljoonalla eurolla. Puheenjohtaja Risto Niva sanoi tuolloin Ylelle, että seura pääsi kuiville veloistaan. Keskiviikon tilaisuudessa Konstenius kuitenkin kertoi, että seuralla on Bingotalo-kaupan jälkeen velkoja puolen miljoonan euron edestä.

Seura on hyllyttänyt puheenjohtaja Nivan. Seura vahvisti keskiviikkona jättävänsä tutkintapyynnön poliisille Blueidea oy:n ja Rovaniemen Palloseura ry:n varojen käytöstä. Seuran mukaan rahankäyttöön liittyvien epäselvyyksien vuoksi luottamus johtokunnan ja seuran puheenjohtajan välillä on menetetty.

– Tästä syystä puheenjohtaja on jättäytynyt pois johtokunnan työskentelystä. Johtokunta on myös päättänyt tehdä asiassa tutkintapyynnön, jotta epäilyt mahdollisista väärinkäytöksistä tulevat asianmukaisesti selvitetyiksi, avoimessa kirjeessä todetaan.

Ylen mukaa velkaa on vielä Rovaniemen kaupungille 300 000 ja verottajalle sekä eläkevakuutusyhtiö Elolle 90 000 euroa. Johtokunta vahvisti olleensa tietoinen velkatilanteesta Bingotalon myynnin jälkeen.

Tsekkaa myös: Manchester City teki merkittävän jatkosopimuksen – Pep Guardiola jatkaa seurassa


Joukkueet: