Roope Kakko uransa ensimmäiseen European Tour -voittoon!

Golfari Roope Kakko teki sen mihin vain Mikko Ilonen on pystynyt. Hän voitti golfin European Tourin turnauksen Madeira Islands Openin, joka avaa portit suurempiin ympyröihin. Kakko lensi viikonloppuna uransa parhaalla pelillä tiukassa paikassa muilta karkuun voittaen kisan lopulta ylivoimaisesti kolmen lyönnin erolla ennen Skotlannin Scott Henrya.

Kakko on tehnyt pitkää uraa ammattilaisena, kerryttänyt kaksi voittoa Challenge Tourilta ja pelannut kymmeniä European Tour -kisoja. Nyt porit European Tourille aukeavat kahdeksi tulevaksi vuodeksi voittajakategorialla, joka astuu voimaan suoraan kisan jälkeen.

Kakon tulokset olivat voitossa 66-71-64-63 (-24). Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä hän oli lyönnin perässä, mutta eikös ammattimies paina uransa alhaisimman kisakierroksen juuri silloin kun sitä eniten tarvitaan. Roope oli alkukierroksesta nopeasti kaksi lyöntiä toiseksi jäänyttä Henrya perässä, kunnes kierroksen keskivaiheilla hän painoi vaihteen silmään. Väylältä viisi lähti liikkeelle kolmen birdien putki. Takaysi käynnistyi eaglella 361 metrisellä par-nelosella, jossa hän on ilmeisesti painanut wedgella pallon koteloon. Myös 11 (par-5) toi korttiin rutiinibirdien.

Mainos alkaa:

Roope oli hetkessä repäissyt itsensä kolmen lyönnin karkuun. Henry kavensi vielä eron kahteen, mutta Roope irroitti jälleen tekemällä birdiet väylillä 13 ja 16 kasvattaen eron neljään ennen kahta viimeistä. 17:llä korttiin perus par ja viimeisellä Kakko pääsi tuulettamaan lopulta helppoa voittoa!

Voitosta pamahtaa tilille kiitettävät 100 000 euroa. Se on uran suurin shekki, mutta ennen kaikkea tärkeintä on pelioikeus European Tourilla voittajakategorialla. Kakko on tänä vuonna pelannut heikolla kategorialla ET:n pikkukisoja ja pelannut jonkin verran Challenge Tourin puolella.

Roope liittyy heti seuraavassa haluamassaan kisassa Mikko Ilosen ja Mikko Korhosen seuraan European Tourille. Pelioikeus jatkuu tietojemme mukaan kauden 2017 loppuun. Tie on auki myös suurimpiin kisoihin, kuten voittajien kisaan, joista on paljon helppoa rahaa jaossa.

Maailmanlistalla Kakko nousee noin 300 sijaa ja tullee olemaan lähellä sijaa 200 voiton myötä. Mikko Ilonen on listan parhaana suomalaisena niukasti 100 parhaan ulkopuolella.

Suomalainen golf on kovassa nosteessa. Taso Mikko Ilosen takana on noussut Kakon ja Korhosen myötä ja nämä herrat ovat valmiita haastamaan Ilosen suomalaisena ykkösgolfarina varmasti lähivuosina. Tärkeintä on, että meillä on kolme mahtavaa golfin lähettilästä, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa European Tourilla.

Torilla tavataan Roope! #ForTheWin