Roope Kakko pelaa voitosta Madeiran European Tour -turnauksessa

Suomalaisgolfareiden kausi European Tourilla on ollut melko harmaa. Roope Kakko voi tuoda kirkkaan valaistuksen vuoden 2015 saavutuksiin. Kakko on European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskisassa lyönnin päässä kärjessä olevaa Pontus Widegrenia perässä kun jäljellä on enää 18-reikää golfia.

Mikko Ilonen on ollut ainoa suomalainen, joka on pystynyt voittamaan European Tourilla. Roope Kakon ja Mikko Korhosen tavoitteet ovat lähinnä aiemmin olleet pelioikeuden saavuttamisessa kiertueelle. Korhonen on pelannut todella vahvaa ja tasaista kautta, mutta varsinaisia supersuorituksia ja juhlanaiheita ei nummelalaiselta ole nähty.

Roopella ei ole tälle vuodelle edes pelioikeutta European Tourille. Omalla kategoriallaan hän pääsee ja on päässyt pelaamaan muutamia pienimpiä kisoja, mutta lähinnä hän on kiertänyt Challenge Touria. Roope on pelannut tänä vuonna verrattaen harvakseltaan ja säästänyt kunnon paukut juuri Madeiran kaltaisiin tärkeisiin kisoihin.

Tänään on paikka iskeä. Lauantain tulos 64 (-8) oli yksi Kakon uran parhaista ja koko päivän paras noteeraus kilpailussa. Tänään painetilat ovat varmasti korkeammat, mutta ne ovat täysin samat myös muulla kärkinelikolla.

Kertoimia tarkastamalla kaikki ovat melko tasaisessa asemassa taistelemaan voitosta sunnuntain iltapäivänä. Roope saa kerrointa 3.7-3.8 vetosivustosta riippuen. Voidaan siis todeta, että voitto on noin 25% mahdollinen.

Vaakakupin Kakon puolelle voi kääntää se tosiasia, että Kakko on viihtynyt Madeiran kentällä aiemminkin. Vuonna 2013 hän oli kisassa viides, keväällä yritetyssä kilpailussa ainoan kierroksen jälkeen Roope oli taas top-5. Maaliskuussa kisa jouduttiin tämän kierroksen jälkeen puhaltamaan poikki kun kelit eivät sallineet pelaamista.

Tänään on iso päivä suomalaisen golfin kannalta. Roope Kakko: TUO MEILLE VOITTO!