Video: Ronnie O’Sullivan joutui sääntöväittelyyn tuomarin kanssa – kuittasi tilanteen aivan jäätävällä lyönnillä

Ronnie O'Sullivan / Pallomeri.net

Snookertähti Ronnie O’Sullivan ajautui koomiseen sääntöväittelyyn tuomarin kanssa kesken pelin ja kuittasi episodin aivan jäätävällä suorituksella.

Snookertähti Ronnie O’Sullivan sai ilmaisen sääntöopetuksen matkalla 4-1-voittoon Barry Hawkinsista snookerin World Grand Prix -turnauksessa keskiviikkona.

O’Sullivan joutui epäselvään tilanteeseen kolmannessa erässä. Hän oli lyönyt kahdesti ohi punaisesta pallosta, minkä jälkeen hän kysyi kokeneelta tuomarilta Ben Williamsilta häviääkö hän erän, jos hän epäonnistuu kolmannen kerran.

Williams tarkisti tilanteen, vahvisti asian ja pahoitteli O’Sullivanille, ettei tajunnut varoittaa asiasta itse.

Mainos alkaa

Tämän jälkeen O’Sullivanin huomio kiinnittyi pöydän toisessa päässä olleisiin punaisiin palloihin. Hänen mielestään tuomari ei ollut oikeassa, sillä hän ei pystyisi osumaan yhdenkään punaisen pallon molempiin poskiin vapaasti lyöntipallolla.

Williams kuitenkin huomautti, ettei kyseisessä tilanteessa päde O’Sullivanin mainitsema vapaapallotilanteesta tuttu sääntö, vaan kahdesti ohi lyönyttä pelaajaa uhkaa erätappio, jos yksikin kohdepallo näkyy kokonaan.

Williams vielä sanoi, että kyseinen sääntö on ollut voimassa ainakin niin pitkään kuin hän on toiminut tuomarina. O’Sullivan halusi vielä vahvistuksen säännöstä otteluvalvojalta ja myös sai sen.

O’Sullivan ei tästä hätkähtänyt, eikä myöskään tarttunut kovassa tilanteessa helpoimpaan lyöntiin, vaan lähti hakemaan osumaa punaisiin kahden vallin kautta erätappion vaarasta huolimatta. Hän onnistui uhkarohkeassa lyönnissään täydellisesti, voitti erän pistein 73-66 ja lopulta koko ottelun.

Ronnie O’Sullivan iskee sääntöväittelyn päätteeksi täysin älyttömän lyönnin:

Katso myös: Video: Kivikautista menoa – UFC-ottelija Zabit Magomedsharipov hämmentää treenivideollaan


Pelaajat: