Yle: Huikea uutinen – Ronnie O’Sullivan pelaa kesäkuussa Tampereella

Ronnie O'Sullivan
Kuva: Getty Images

Yle uutisoi, että Snookerin seitsenkertainen maailmanmestari Ronnie O’Sullivan saapuu kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomeen.

Yle kertoi torstaiaamuna, että suomalaisille snookerfaneille avautuu kesäkuussa huikea mahdollisuus nähdä lajin supertähti Ronnie O’Sullivan Suomen kamaralla. O’Sullivan pelaa kaksi näytösottelua Tampere-talossa 5.–6. kesäkuuta. Otteluiden järjestäjä on Suomen snookerhistorian ainoa ammattilaispelaaja Robin Hull.

– Voin sanoa, että tämä on näytösotteluiden osalta viimeinen veto. Tätä suuremmaksi kattaus ei voi enää mennä. O’Sullivanin ja Tampere-talon kanssa nimet ovat paperissa. Vastustaja selviää lähiaikoina, Hull kertoi Ylelle.

Hullin mukaan O’Sullivanin vastustaja Tampereen otteluissa ratkeaa lähiviikkoina pienestä joukosta lajin suurimpia tähtiä.

– Tässä vaiheessa puhun vastustajasta vielä vain muodossa spesiaali vieras, Hull sanoi Ylelle.

Hull järjesti joulukuussa 1900-paikkaisessa Tampere-talossa näytösottelun, jossa kohtasivat Neil Robertson ja pikavisiitillä hallitsevan maailmanmestarin Luca Brecelin korvannut Mark Selby. Ottelu myytiin loppuun muutamassa päivässä.

– Se ottelu oli suunnitelman ensimmäinen vaihe, joka onnistui. Tämä on toinen ja viimeinen osa, Hull valotti.

O’Sullivan pelaa kesäkuussa kaksi ottelua, joissa pelisysteemi on paras 11:stä, eli voittoon vaaditaan siis kuusi voitettua erää. Täpötäysi Tampere-talo on herättänyt kiinnostusta paitsi lajin tähdissä, mutta myös snookerin kattojärjestössä World Snookerissa, joka pyrkii laajentamaan ammattilaiskiertuetta uusiin maihin.

– Suomeen on suurta vetoa. Nostan käden pystyyn sen puolesta, että olen valmis auttamaan ammattilaisturnauksen tuomisessa Suomeen, Hull totesi.

O’Sullivan pelaa vuosittain kymmeniä näytösotteluita, joiden hintahaarukka vaihtelee suuresti. Hänen taksojensa suuruus ei ole julkista tietoa, mutta Yle Urheilun kertoo lähteisiinsä vedoten, että Euroopassa järjestettävissä kahden päivän tapahtumissa suuruusluokka on reilusti yli 100 000 euroa.

– Kyllä. On se yli, Hull vahvisti.

Tsekkaa myös: HS: Käsittämätöntä sekoilua HJK:ssa – uusi urheilujohtaja Vesa Mäki on kulkenut mokasta toiseen


Pelaajat: ,