Ronnie O’Sullivan sivusi huimaa ennätystä – nousi myös maailmanlistan kärkeen 43-vuotiaana

Ronnie O’Sullivan sivusi huimaa ennätystä – nousi myös maailmanlistan kärkeen 43-vuotiaana

Ronnie O’Sullivan on pelaamassa suorastaan häkellyttävää kautta, sillä mies on voittanut lähes jokaisen turnauksen, mihin on osallistunut.

Sarja sai jatkoa sunnuntaina, kun legenda kaatoi Tour Championshipin finaalissa Neil Robertsonin numeroin 13-11. Voitto tarkoitti samalla sitä, että The Rocket nousi legendaariseen Stephen Hendryn rinnalle kaikkien aikojen eniten rankingvoittoja ottaneena pelaajana. Molemmilla on nyt kasassa yhteensä 36 voittoa. Odotettavaa on, että O’Sullivan painelee Hendryn ennätyksen ohi vielä reippaasti, mikäli ura jatkuu samanlaisessa nousukiidossa.

Samalla mestaruus tiesi sitä, että O’Sullivan nousi maailmanlistan ykköseksi pitkän tauon jälkeen. Miehestä tuli myös vanhin ykköspelaaja sitten vuoden 1983, jolloin kärjessä oli Ray Reardon. Ykköspaikkaa voidaan pitää hurjan kovana saavutuksena, sillä O’Sullivan on pelannut jälleen tällä kaudella huomattavasti vähemmän turnauksia kuin muut tähtinimet.

O’Sullivan on nyt käytännössä kaikissa muissa suurissa ennätyksissä kärkipaikalla paitsi maailmanmestaruuksissa. Urallaan viisi MM-titteliä voittanut O’Sullivan on kahden voiton päässä kaikkien aikojen eniten mestaruuksia ottaneesta Stephen Hendrystä.

Ero voi puolittua jo kuukauden päästä, mikäli O’Sullivan pystyy jatkamaan samalla tasolla kuluvan kevään MM-kisoissa.

Katso myös: Video: Uskomatonta urheiluhistoriaa! Ronnie O’Sullivan teki uran 1000. centuryn!

Kuva: Monique Limbos

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut