Video: Romain Grosjean hölmöili urakalla – Haas rysähti valliin

Romain Grosjean hölmöili itsensä ratavalliin Silverstonen ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.
Romain Grosjean hölmöili itsensä ratavalliin Silverstonen ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.

Haas-kuljettaja Romain Grosjean hölmöili Silverstonen ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa oikein urakalla, mikä johti lopulta ulosajoon.

Haas oli Itävallassa loistavassa vireessä, sillä Romain Grosjean oli kisan neljäs ja hänen tallikaverinsa Kevin Magnussen viides. Silverstonen ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa vaikutti kuitenkin siltä, että talli on palannut takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.

Grosjean oli ensimmäisissä harjoituksissa toki tavanomaista nopeampi, sillä hänen aikansa on tällä hetkellä harjoitusten seitsemänneksi nopein, ja hän on 1,865 sekuntia kärkeä jäljessä. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että ranskalaiskuski hölmöili ajokkinsa valliin radan ensimmäisessä mutkassa.

Mainos alkaa

F1:ssä on pyritty tällä kaudella lisäämään ohitusmahdollisuuksia kolmansilla DRS-alueilla. Silverstonessa tällaista testataan lähtösuoralle ja sitä saisi käyttää myös ensimmäisessä mutkayhdistelmässä. Grosjean teki juuri 1. mutkassa virheen, sillä alustavan arvion mukaan hän sulki siipensä liian myöhään.

Tämä johti siihen, että auton takapää irtosi radasta ja hän ajautui voimalla hiekalle, missä matka tyssäsi ratavalliin. Voit katsoa videon tapahtuneesta alta. Jos et saa sitä näkyviin, löydät sen myös tästä.

https://twitter.com/MaximeB92/status/1015175943659442177