Video: Naisten Serie A:ssa nähtiin futiskauden hämmentävin punainen – Roma-kassari lensi ulos maalipotkun takia

AS Roma Rachele Baldi / Pallomeri.net

Naisten Serie A -ottelussa jalkapallokauden omituisin ulosajo, kun Roma-maalivahti Rachele Baldi sai punaisen maalipotkusta.

Sunnuntaina Italian naisten Serie A:n kierroksella nähtiin kahden perinneseuran kohtaaminen, kun AC Milan kohtasi AS Roman ja otti kotivoiton maalein 1-0.

Ottelun puhuttavin hetki nähtiin 55. minuutilla, kun ottelun erotuomari päätti ajaa Roma-vahti Rachele Baldin kentältä suoralla punaisella kortilla. Itse kortin nostanutta erotuomaria lukuun ottamatta päätös shokeerasi kaikki muut osapuolet, sillä ulosajo oli kiistatta jalkapallokauden omituisimpia.

Mainos alkaa

Baldi oli hetkeä aiemmin ollut antamassa maalipotkua ja potkaissut pallon pois juuri ennen kuin Milanin hyökkääjä tuli prässäämään.

Tässä Baldi toki teki virheen, sillä hän koski palloon jalallaan jo kertaalleen, joko siirtääkseen palloa mieluisampaan paikkaan tai antaakseen pakille lyhyen.

Joka tapauksessa tämä lyhyt pallonsiirto tulkittiin itse maalipotkuksi ja tämän jälkeen pallon on koskettava johonkin muuhun ennen kuin maalivahti saa jälleen pelata palloa.

Ongelmana tässä oli se, ettei Baldi mitä ilmeisimmin tiennyt kyseisen säännön muuttuneen kaudelle 2020-2021. Vielä viime kaudella kyseinen moka aiheutti sääntöjen mukaan vain epäsuoran vapaapotkun, mutta koska erotuomari tulkitsi, että Baldi vei Milan-hyökkääjältä ilmeisen maalintekomahdollisuuden, niin uudistuksen myötä tuli erotuomarin myös rangaista Baldia.

Näin ollen maali- tai vapaapotkun tuplakosketus aiheuttaa jatkossa kentältäpoiston, jos sillä viedään selvä maalipaikka. Kyseinen sääntömuutos tulee olemaan käytössä myös Suomen kentillä ensi kaudesta alkaen.

Ottelua jatkettiin epäsuoralla vapaapotkulla, josta Milan ei onnistunut maalia tekemään. Milan teki ottelun ainoaksi jääneen maalin rangaistuspotkusta 70. minuutilla.

Naisten Serie A:n erotuomari hämmensi ajamalla Roma-kassarin pihalle:

Katso myös: Video: Norjan kakkosdivarissa tehtiin todella härski vaparimaali – Egersunds-pelurit väläyttivät näyttelijänlahjojaan


Joukkueet: ,