Roger Federer päättää uransa – “Tennis on kohdellut minua anteliaammin kuin olisin voinut unelmoida”

Roger Federer Novak Djokovic australian open avoimet live stream 2020

Tennislegenda Roger Federer ilmoitti torstaina, että hän päättää tennisuransa. Uraa voidaan pitää yhtenä kaikkien aikojen komeimmista.

Federerin viimeiseksi turnaukseksi jää Lontoossa ensi viikolla järjestettävä Laver Cup.

– Olen 41-vuotias. Olen pelannut yli 1 500 ottelua 24 vuoden aikana. Tennis on kohdellut minua anteliaammin kuin olisin koskaan voinut unelmoida, ja nyt minun pitää tunnustaa, että on aika lopettaa kilpailu-urani, Federer kirjoitti.

–  Kuten monet teistä tietävät, kolme viime vuotta ovat tarjonneet minulle haasteita loukkaantumisten ja leikkausten takia. Olen tehnyt kovasti töitä päästäkseni täyteen kilpailukuntoon, mutta tiedän myös, mitkä kehoni kapasiteetit ja rajat ovat, ja viime aikoina kehon viesti on ollut selvä.

Sveitsiläislegenda juhlisti ennätyksellisesti 8 kertaa Wimbledonin voittoa, 6 kertaa Australian avointen voittoa, hän oli viidesti paras US Openissa ja kertaalleen Ranskan avoimissa. Yhteensä Grand Slam -titteleitä kertyi siis kunnioitettavat 20 kappaletta.

Tsekkaa myös: Roger Federer järjesti ikimuistoisen yllätyksen – toteutti viiden vuoden takaisen lupauksensa


Pelaajat: