Hämmästyttävä hetki MM-kisoissa – Latvian Rodrigo Abols veti tuomaria turpaan eikä saanut rangaistusta

Rodrigo Abols Latvia

Latvian ja Puolan välisessä MM-ottelussa nähtiin hämmästyttävä tilanne, kun Latvian Rodrigo Abols vetäisi tuomaria pataan.

Latvia ja Puola väänsivät MM-kisojen ensimmäisten päivien viihdyttävimmän ottelun, kun ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla Latvialle maalein 5-4. Latvian ottelun parhaan pelaajan palkinto annettiin tehot 1+1 iskeneelle Rodrigo Abolsille. Tämä on mielenkiintoista siksi, että on aika lailla kyseenalaista olisiko hänen pitänyt olla pelissä mukana loppuun asti.

Ottelun kolmannessa erässä näet nähtiin tilanne, josta ei yllättävää kyllä tullut minkäänlaista rangaistusta. Abols oli kahinassa Puolan Grzegorz Pasiutin kanssa ja joutui hieman alakynteen. Tällä välin linjatuomari tuli erottamaan riitapukareita toisistaan. Abols ei tätä tajunnut, vaan tempaisi tuomaria nyrkillä naamaan.

Mainos alkaa:

Oli toki nopeasti selvää, ettei Abolsin ollut tarkoitus hivauttaa tuomaria. Abols luuli lyövänsä Pasiutia, mutta hänellä oli kypärä silmillä ja hyvä höökä päällä, joten oikeudenjakaja sai vahingossa nyrkistä käkättimeen.

- Luulin, että puolalainen piti kiinni paidastani. Yritin päästä vapaaksi. Valitettavasti siinä olikin tuomari. Pyysin anteeksi tuhat kertaa ja vielä ottelun jälkeenkin, Abols kertoi Göteborgs-Postenille.

Silti on todettava, että erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta on annettu huomattavasti herkemminkin rangaistuksia, vaikka kyse olisikin vahingossa. Abols myönsikin olevansa huolissaan siitä, että tilanteesta voi tulla vielä jatkoseuraamuksia.

- Toivottavasti he näkevät, että se ei ollut tarkoitukseni, Abols totesi.

Latvian Rodrigo Abols liipaisi epähuomiossa tuomaria turpaan:

Katso myös: Puola oli senttien päässä jättiyllätyksestä – matkassa myös onnea mukana, kolme maalia tuli tuuripomppujen kautta


Pelaajat:
Joukkueet: