Entinen junnujen maailmanmestari Rodgers Kwemoi kärähti dopingista – sai kuuden vuoden pannan

Rodgers Kwemoi

Kenialainen kestävyysjuoksija Rodgers Kwemoi kärähti dopingista ja pokkasi itselleen peräti kuuden vuoden kilpailukiellon.

Entinen 10 000 metrin nuorten maailmanmestari Rodgers Kwemoi on kärähtänyt veridopingista. Kansainvälisen yleisurheiluliiton itsenäinen antidopingtoimija AIU määräsi tästä hyvästä Kwemoille kuuden vuoden kilpailukiellon.

Kwemoin nuorten maailmanmestaruus on vuodelta 2016. Miesten arvokisoissa hän ei ole mitaleille yltänyt, mutta vuonna 2019 hän oli Dohan MM-kisoissa samalla matkalla neljäs. Tokion olympialaisissa Kwemoi puolestaan oli seitsemäs, joten hän kuului ehdottomasti lajinsa kärkikastiin koko maailmassa.

Mainos alkaa:

Käryn myötä Kaikki Kwemoin suoritukset 18. heinäkuuta 2016 alkaen on mitätöity, mikä tarkoittaa, että hän menetti myös maailmanmestaruutensa.

AIU:n asiantuntijapaneeli raportoi, että Kwemoin biologinen passi paljasti 18 veridopingtapausta kuuden vuoden ajanjakson aikana.

– Suurin osa manipuloinneista tapahtui ennen merkittäviä yleisurheilukilpailuja. Urheilija oli mukana systemaattisessa dopingohjelmassa. Tällaisia ​​tekoja ei olisi voitu toteuttaa ilman asiantuntijoiden apua, AIU sanoi tiedotteessaan.

Japanissa asuva Kwemoi väitti, että biologisen passin poikkeavuudet johtuivat ilmaston ja oleskelukorkeuden muutoksista. AIU hylkäsi kenialaisen selityksen.

Kenian yleisurheilua vaivaa vakava dopingepidemia. AIU:n toukokuun alussa päivitetyn listan mukaan tällä hetkellä peräti 81 kenialaista yleisurheilijaa kärsii dopingrangaistusta.

Tsekkaa myös: Tyson Fury lateli idioottimaisia syytöksiä tappion jälkeen – kiusallista vihjailua vastustajan voitosta