Järjetöntä tunteiden vuoristorataa – Roda JC juhli faniensa kanssa sarjanousua kahdesti aivan liian aikaisin

Roda JC

Hollannissa sattui uskomaton tapaus, kun Roda JC:n pelaajat ja fanit ehtivät kahdesti luulla sarjanousun varmistuneen.

Roda JC:n joukkue ja fanit ehtivät juhlia sarjanousua Hollannin pääsarjaan peräti kahteen otteeseen, mutta molemmilla kerroilla matto lähti tylysti jalkojen alta.

Roda siis voitti lauantaina kauden toiseksi viimeisen ottelunsa 2–0 Cambuuria vastaan. Samaan aikaan sarjanoususta Rodan kanssa kiivaasti taisteleva Groningen joutui tappiolle ottelussa Telstaria vastaan. Groningenin tappio olisi varmistanut Rodan sarjanousun.

Mainos alkaa:

Kun Rodan ottelussa kuultiin päätösvihellys, innokkaat fanit valtasivat kentän. Tässä vaiheessa Rodan valmennusjohto oli hereillä ja näytti faneille, ettei Groningenin ottelu ollut vielä ohi. Sitten Groningenista kuului Rodan kannalta huonoja uutisia, kun tieto Groningenin tasoituksesta alkoi levitä.

Paria minuuttia myöhemmin riemu repesi jälleen. Rodan fanit ryntäsivät kentälle ja pelaajat halailivat toisiaan riemukkaasti. Kapteeni Matisse Diddeniä kannettiin kultatuolissa, kun kaikki luulivat, että tällä kertaa nousu todella varmistui. Jopa stadionin kuuluttaja ehti julistaa Rodan nousijaksi, mutta tälläkin kertaa tieto oli väärä.

– Pelaajat tulivat ulos pukuhuoneesta ja yhtäkkiä kaikki juhlivat ja hyppivät ilosta. Sitten joku sanoi minulle, että Telstar teki maalin. Ihmiset itkivät ilosta ja pelaajat juhlivat. Ajattelin, että sen täytyy olla totta. Stadion räjähti, Rodan kotistadionin kuuluttaja Wim Frijns kertoi Voetbal Internationalille.

Tieto Telstarin maalista oli täysin väärä, sillä Groningenin ja Telstarin välinen ottelu päättyi lopulta tulokseen 1-1. Totuus valkeni lopulta niin pelaajille kuin faneillekin, että nousu jäi vielä haaveeksi. Pettyneenä pelaajat raahautuivat pukukoppiin päät painuksissa. Kuuluttaja kuuli jälkeenpäin, mitä Groningenin ottelussa oli tapahtunut.

– Vähän myöhemmin kuulin, että Telstarin maali oli hylätty. Sitten kerrottiin, että mitään maalia ei oltu tehtykään, Frijns selitti.

Hollannin ykkösdivisioonassa on vielä yksi kierros jäljellä ja Rodan nousu on yhä omissa käsissä. Roda on kolme pistettä Groningenin edellä ja viimeisellä kierroksella on ohjelmassa ottelu nimenomaan Groningenia vastaan. Rodalle riittää nousuun pistekin, mutta tappiolla Groningen kiilaa ohi ja nousee yhdessä Willem II:n kanssa Eredivisieen.

Roda JC luulee kahteen kertaan varmistaneensa nousun Eredivisieen:

Katso myös: Erling Haaland pisti huiman show’n pystyyn – latoi pallon neljästi Wolvesin reppuun ja tarrasi maalikuninkuuteen