Robin Hull paljasti syyn vaisuille otteille – kärsii servikaalisesta dystoniasta

robin hull snooker German Masters / Pallomeri.net
robin hull snooker German Masters / Pallomeri.net

Suomen snookertähti Robin Hull kertoi Twitterissä ikäviä uutisia, sillä mies kärsii servikaalisesta dystoniasta, joka vaikuttaa pahasti myös pelisuorituksiin.

Hull kärsi tiistaina tappion Judd Trumpille numeroin 4-1 ja esitys oli suoraan sanottuna vaisu. Suomalaisen heikot otteet eivät johdu kuitenkaan itseluottamuksen tai harjoituksen puutteesta, vaan taustalta löytyy sairaus, joka vaikuttaa pelaamiseen.

– 2017 vuoden lopussa sain diagnoosin servikaalisesta dystoniasta, hakeuduin silloin neurologille pään ja vasemman käden vapinasta, Hull toteaa päivityksessään.

– Samantyyppistä vaivaa on ollut jo vuodesta 2006 hyvin lievänä, mutta puhkesi kunnon kukkaan ekaa kertaa vuonna 2016. Silloin laitoin kilpastressin piikkiin ja hommaa jatkettiin huulta purien.

Hull saa tällä hetkellä oireisiin apua fysion ja niskaan laitettavien botox-piikkien avulla. Silti pelaaminen on erittäin hankalaa.

– Joku raja on ylittynyt lähiaikoina, koska kisapelaaminen on enemmän arvailua kuin kontrollia johtuen vapinasta ja jäykkyydestä, Hull kertoo.

– Peli on rumassa tikissä ja realistisesti ajatellen tässä mennään vikalla suoralla.

Hull ei kuitenkaan ole lyömässä tämän kauden osalta hanskoja tiskiin, vaan taistelutahtoa löytyy.

– Tätä kautta on kuitenkin runsaasti jäljellä ja tahtoa riittää kuin pienessä kylässä. Irti otetaan, mitä lähtee, Hull sanoo loppuun.

Robin Hull kärsii ikävästä sairaudesta


Pelaajat: