MTV: WBA-liitto teki kylmät – ykköshaastajan viitta menikin toisaalle, Robert Helenius sai vain epämääräisen “tittelin”

Robert Helenius IBF nyrkkeilymanageri / Pallomeri.net

Nyrkkeilyliitto WBA julkaisi uusimman rankinginsa, eikä Robert Helenius saanutkaan luvattua ykköshaastajan viittaa. Sen sijaan hän sai hämärän “tittelin”.

Nyrkkeilyliitto WBA on päättänyt hämmentää pakkaansa oikein urakalla. Liitto julkaisi tiistaina tuoreimman rankinginsa ja Robert Helenius otti listan sisällön vastaan tyrmistyneenä.

Heleniuksen leirissä oltiin varmoja, että suomalaisiskijä nimettäisiin liiton supermestari Anthony Joshuan ykköshaastajaksi, kun hän voitti eliminaattoriottelussa puolalaisen Adam Kownackin, mutta liitto on ilmeisesti tullut toisiin aatoksiin.

Listalla ykköshaastajkaksi onkin kirjattu Trevor Bryan, kun taas Heleniukselle on annettu mystinen raskaan sarjan “kultamestarin” titteli, Heleniuksen manageri Markus Sundman hämmästeli tilannetta MTV:n haastattelussa.

– Ei sellaisesta tittelistä ollut puhetta, vaan se oli eliminaattoriottelu, mikä tarkoittaa, että voittajasta tulee ykköshaastaja, Sundman ihmetteli.

Sundman kyseenalaistaa sen, onko Bryan todella Joshuan ykköshaastaja. Bryan on voittanut kaikki 20 ammattilaismatsiaan, mutta on viimeksi otellut marraskuussa 2018.

– Kukaan ei edes tiedä Trevor Bryanin nimeä, eikä hän ole koskaan otellut ketään mainitsemisen arvoista vastaan. Jos katson nimiä ja mietin, haluavatko he Trevor Bryanin vai Robert Heleniuksen Joshuaa vastaan maailmanmestaruusotteluun, vastaus siihen on ihan selvä. Kaikki on kuitenkin rahasta kiinni, eikä Trevor Bryanilla myydä Joshuaa vastaan lippuja tai saada tv-tuloja, Sundman kiehui.

Sundman vakuuttaa MTV:lle, ettei ole tilanteesta huolestunut, vaikka hänkään ei tiedä, mitä ihmettä “kultamestari”-titteli lopulta tarkoittaa.

– Onko WBA:n kultamestari kuitenkin ykköshaastaja; onko se parempi vai huonompi paikka? Sundman pohtii kysymystä, johon ei ole toistaiseksi selkeää vastausta, Sundman pohti.

Jotta liiton mestaruuskuvio olisi mahdollisimman epäselvä, niin liitolla on siis ”supermestari” Joshuan ja ”kultamestari” Heleniuksen lisäksi myös ”maailmanmestari” Manuel Charr, kun taas haastajalistan ykköseksi nimetty Bryan on ”väliaikainen mestari”.

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Intiassa nähtiin uskomaton tuplatyrmäys – molemmat nyrkkeilijät tippuivat kanveesiin


Pelaajat: