Robert Helenius uhoaa: “Jos ottelisin Joshuaa vastaan, Suomi saisi uuden maailmanmestarin”

Robert Helenius nyrkkeily robert heleniusta / Pallomeri.net

Nyrkkeilijä Robert Helenius janoaa mestaruusottelua Anthony Joshuan kanssa ja uhoaa tuoreessa haastattelussa voittavansa hänet, jos ottelu toteutuu.

Maaliskuussa puolalaisen Adam Kownackin piessyt Robert Helenius ei ole peitellyt seuraavaa tavoitettaan, vaan jahtaa avoimesti ja hyvin julkisesti ottelua raskaan sarjan maailmanmestarin Anthony Joshuan kanssa.

Joshua on Heleniukselle hyvin tuttu mies, sillä hän on aiemmin toiminut Joshuan sparraajana. Helenius ilmoitti Boxing Scenen haastattelussa olevansa valmis tosikohtaamiseen ja kertoi olevansa hyvin luottavainen mahdollisuuksiensa suhteen.

– Jos ottelisin Joshuaa vastaan, tarkoittaisi se sitä, että Suomi saisi uuden maailmanmestarin. Siitä tulisi mielenkiintoinen ottelu. Se sopisi minulle, sillä tunnen hänet hyvin. Hän on hyvä tyyppi ja pidän hänestä, mutta hän seisoo minun ja tittelin välissä, joten hänet täytyy kukistaa, Helenius lataa itsevarmasti.

Joshuan hallussa on tällä hetkellä sekä WBA-, WBO-, IBF- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt. Heleniuksen edellä on kovempiakin haastajia, mutta uransa 33 ammattilaisottelusta 30 voittanutta Heleniusta ei voida keskustelussa sivuuttaa.

Helenius maalailee haastettelussa, että Joshua-ottelusta tulisi samanlainen kuin edellisestä ottelusa Kownackia vastaan. Helenius ei ollut yleisön suosikki, mutta buuauksiin hän aikoisi tismalleen samoin kuin Kownacki-ottelussa.

– Ihmiset buuaisivat alussa, mutta sitten, kun ottelu etenisi, he hiljenisivät, Helenius täräyttää.

Jos Heleniuksen himoitsema ottelu toteutuu, niin hän tekee historiaa, vaikka ei voittaisikaan, sillä hän olisi ensimmäinen suomalainen raskaan sarjan nyrkkeilijä, joka saisi mahdollisuuden otella maailmanmestaruudesta.

Koronapandemia voi tosin lyödä Heleniuksen haaveita jäihin tai ainakin jarruttaa niitä ikävästi. BBC:n nyrkkeilyasiantuntija Steve Bunce arvioi maanantaina radiossa, että lajin suurottelut saattavat lykkääntyä koronapandemian takia annettujen viranomaismääräysten takia pitkälle ensi vuoteen.

– Tätä tilannetta hämmennetään 7-8 kuukautta, enkä usko, että näemme mitään isoja otteluita ennen kuin huhti-, touko- tai kesäkuussa ensi vuonna, Bunce arvioi.

Tsekkaa myös: Video: Nicaraguassa nyrkkeiltiin koronasta huolimatta – yleisöltä mitattiin kuume ja turvavälejä noudatettiin


Pelaajat: