IL: Robert Helenius havittelee isoa ottelua USA:sta – ”Ollaan yhden ottelun päässä”

Robert Helenius IBF nyrkkeilymanageri / Pallomeri.net

Robert Helenius tavoittelee seuraavaksi ottelua, joka toimisi porttina titteliotteluun. Näin kertoo hänen managerinsa Markus Sundman Iltalehdelle.

Robert Helenius tyrmäsi maaliskuun alussa komeasti Adam Kownackin New Yorkissa. Kyseinen voitto nosti Heleniuksen osakkeita selvästi raskaansarjan listoilla. Heleniuksen manageri Markus Sundman kertoo Iltalehdelle, että voitto antoi Heleniukselle valtavan piristysruiskeen.

– Sen huomaa nyt kaikesta tekemisestä, miten merkittävä voitto se oli. Siinä näki, miten noin taitavalla nyrkkeilijällä kaikki toimii, kun on pysynyt terveenä ja ollut hyvällä mielellä hyvässä valmennuksessa, Sundman kertoo.

Heleniuksen lerissä kaikki tekeminen tähtää nyt seuraavaan otteluun, joka tulee jälleen olemaan Heleniuksen uran suurin.

Mainos alkaa

– Minulla ei ole vielä kerrottavana matsiuutisia, mutta moneen eri suuntaan on käyty keskusteluja. Yhdysvaltoihin lähdetään melko varmasti. Ajankohdaksi sanoisin loppusyksyn, mutta sitä on tässä tilanteessa niin vaikea veikata, Sundman paljastaa.

Kownacki-voiton ansiosta Heleniuksella on vielä kerran mahdollisuus tavoitella uralleen suurinta kruunua, eli raskaansarjan MM-titteliä. Sundman vakuuttaa Iltalehdelle, että välimatseja ei ole enää tulossa.

– Nyt haetaan isompaa ottelua. Ollaan kuitenkin yhden ottelun päässä siitä, että Robbe pääsee nyrkkeilemään pääpalkinnosta.

Tämä tarkoittaisi vastustajaa ylemmältä sijalta rankingista. Helenius on pitänyt itseään tikissä ja ottelukuntoon pääsy onnistuisi Sundmanin mukaan varsin nopeallakin aikataululla.

– Robbe on tosi kovassa kunnossa. Hän on treenannut viime matsin jälkeen käytännössä tauotta. Kunto on sellainen, että jos kutsu kävisi, niin hän olisi valmis kehään neljässä viikossa, hehkuttaa Sundman.

Tsekkaa myös: Video: UFC:n ”Taistelusaari” on viimeisiä silauksia vaille valmis – villi idea vaati valtavat valmistelutyöt