Riku Riski kieltäytyi matkustamasta Huuhkajien kanssa Qatariin

Riku Riski HJK Veikkausliiga / Pallomeri.net

HJK:ssa pelaava Riku Riski valittiin mukaan maajoukkueryhmään, joka viettää leiriä Qatarissa. Hyökkääjä kuitenkin kieltäytyi kutsusta eettisiin syihin vedoten. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Suomi pelaa tiistaina harjoitusottelun Ruotsia vastaan, mutta Riskiä mukana ei nähdä, sillä hän kertoo halunneensa pitää kiinni arvoistaan.

-He (päävalmentaja Markku Kanerva ja joukkueenjohtaja Lennart Wangel) ymmärsivät asian, mutta olivat eri mieltä. Olin sitä mieltä, että olen päätökseni tehnyt ja pidin siitä kiinni loppuun asti. Minulla ei ole sen enempää oikeastaan lisättävää. Tämä oli aika selkeä asia. En halunnut olla sillä matkalla mukana, Riski kertoi HS:lle.

Mainos alkaa:

Päävalmentaja kommentoi Riskin poisjääntiä Ilta-Sanomille.

– Riku Riski olisi haluttu mukaan Qatariin, mutta hän kieltäytyi kutsusta perustellen päätöksensä selkeästi. Olinko päätöksestä eri mieltä? Kyllä siinä mielessä, että tämä leiri on erittäin tärkeä näyttöpaikka tulevia karsintoja varten ja Riku olisi näyttöpaikkansa ansainnut. Itse Rikun perusteluihin en minä eikä joukkueenjohtaja Lennart Wangel ottanut kantaa – ne olivat hänelle riittävän painavat ja siksi niitä täytyy kunnioittaa.

Kanerva myös lisäsi, että Riski on yhä sillä listalla, josta EM-karsintojen pelaajat valitaan – mutta korosti samaan hengenvetoon kyseisen Qatarin leirin tärkeyttä.

Lisää Kanervan kommentteja voit lukea IS:n artikkelista.

 

 


Pelaajat:
Joukkueet: