Reebokin ja Crossfitin tiet eroavat – syynä lajin perustajan tweetti

Reebokin ja crossfitin yhteistyö - pallomeri.net

Greg Glassman kehitti vuonna 2000 Crossfit-nimisen lajin, josta on sittemmin kasvanut lähes koko maailman tuntema urheilu- ja liikuntamuoto.

Moni lajin harrastaja varmasti tunnistaa urheiluvälinevalmistaja Reebokin yhdeksi koko Crossfitin perustavimmista yhteistyökumppaneista, mutta nyt tälle liitolle on tulossa loppu.

Syynä on CrossFit Inc:n toimitusjohtajana yhä toimivan Glassmanin tweetti, joka on tulkittu rasistiseksi.

Mies vastasi Institute for Health Metrics and Evaluation -tutkimuslaitoksen päivitykseen, jossa tutkimuslaitos kutsui syrjintää ja rasismia kansanterveydellisiksi ongelmiksi. Glassman kirjoitti ”It’s FLOYD-19”, jolla hän yhdisti toisiinsa koronaviruspandemian ja poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin – sekä myös tapahtumaa seuranneet mellakat.

Mainos alkaa

– Olimme neuvotteluissa uudesta yhteistyösopimuksesta. Viimeaikaisten tapahtumien jälkeen olemme kuitenkin tehneet päätöksen päättää yhteistyömme Crossfitin kanssa, Reebok tiedotti sunnuntaina.

Myös Crossfitin toinen pääsponsori Rogue päätti pudottaa Crossfitin logon Rogue Invitationals -kilpailuista kokonaan pois, minkä lisäksi myös se harkitsee yhteistyön lopettamista.

Crossfitillä on yli 13 000 rekisteröityä kuntosalia ympäri maailman ja yhtiö operoi noin neljän miljardin euron vuotuisella liikevaihdolla.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.