Video: Red Bull teki dramaattisen viime hetken protestin – Lewis Hamilton sai rangaistuksen ja menetti lähtöruutunsa

Lewis Hamilton Red Bull protesti / Pallomeri.net

F1-kauden avauskisa sai dramaattisia sävyjä jo ennen lähtöä, kun Red Bull teki Lewis Hamiltonista viime hetken protestin ja protesti meni läpi.

Itävallassa ajettava F1-kauden avauskisa sai lisäväriä ja draamaa hieman ennen lähtöä, kun Lewis Hamiltonin toimintaa lauantain aika-ajossa haluttiin syynätä vielä uudelleen vain reilua tuntia ennen kisan alkua.

Formula 1 tiedotti Twitter-tilillään, että Hamiltonin mahdolliset rikkeet otettiin uudestaan tutkintaan, koska Red Bull teki asiasta viime hetken protestin. Tämä tarkoittaa sitä, että Hamilton joutui jo toisen kerran Itävallan GP:n tuomariston eteen.

Mainos alkaa

Tuomaristo päätti ensimmäisellä kerralla olla antamatta toiseksi aika-ajossa sijoittuneelle Hamiltonille rangaistusta. Tutkinnan kohteena oli se, että jättikö hän hidastamatta keltaisten lippujen alueella Valtteri Bottaksen ajettua ulos.

Motorsportin mukaan kuuleminen alkoi Suomen aikaa kello 14.45. F1 tiedotti klo 15:35 Suomen aikaa, että protesti meni läpi. Hamiltonin rangaistus oli kolmen sijan pudotus lähtöjärjestyksessä, eli hän putosi toisesta ruudusta viidenteen ruutuun.

Tuomariston täyskäännös perustui Hamilton autossa olleen kameran nauhoittamaan kuvaan, jota ei ollut tarjolla vielä silloin, kun Hamiltonin tapausta käsiteltiin ensimmäisen kerran.

Red Bull teki protestin Lewis Hamiltonin toiminnasta tässä tilanteessa:

Katso myös: Video: Pelottava tilanne New York Yankeesin harjoituksissa – syöttäjä sai kovan lyönnin suoraan päähän