Ravit: kuninkaallista urheilua viikonloppuna Joensuussa!

Kuninkuusravit | Pallomeri.net
Kuninkuusravit | Pallomeri.net

Suomen pitkä ja kolea kesä on saapunut siihen pisteeseen, että viikonloppuna ravataan Joensuun kuninkuusravit! Kyseessä on ravikesän kohokohta ja ehdottomasti yksi hienoimmista urheilutapahtumista koko Suomessa.

Spekulaatiot ovat käyneet kuumana jo osallistujavalintojen alla ja niiden jälkeen kiehuvina. Nämä karkelot tarjoavatkin viihdettä monessa eri muodossa. Suuri osa tapahtuman viehätystä onkin nähdä osallistujien fanijoukkojen kannustuksen omalle ”ehdokkaalleen”. Suomessa harvoin näkee yhtä palavaa taustatukea omalle suosikilleen. Voiton soisikin varmasti ihan jokaiselle osallistujalle ja niiden taustajoukoille, jotka ovat tehneet kovan työn jo saadakseen osallistua kruunujahtiin.

Kisan luonne on erittäin rankka, kun kilpailijat juoksevat kahden päivän aikana kolme raastavaa matkaa. Oman suosikin valitseminen on makuasia, vaikka esimerkiksi Jokivarren Kunkku on tehnyt ennen tätä kisaa ihan uskomattomia esityksiä. Kisan luonteen vuoksi en saa omissa kirjoissa sitä suosikiksi vielä tänä vuonna, vaikka sen potentiaali hevosena tuntuu älyttömän kovalta. Kisan voittaa nopeimman yhteisajan juossut ja myös tämä luo myös oman mausteensa tähän kisaan, yhdenkään osamatkan voittoa ei vaadita.

Mainos alkaa:

Pelimielessä lähestyn kisaa yllätysten kautta. Sekä kuningatar- että kuningaskilpailu ovat tänä vuonna kutkuttavan tasaisia ja potentiaalisia voitontavoittelijoita löytyy useita. Usein ennakoissa samat hevoset saavat painoa ja haastajat jäävät lähinnä sivuhuomautuksiin. Kilpailu on kokonaisuudessaan vaikeasti ennakoitava ja monella hevosella on realistinen mahdollisuus napata paikkansa historiankirjoissa.

Oma ideani kuningaskilpaan on I.P. Lento, joka tulee kisaan äärimmäisen osaavista käsistä ja jää sopivasti kuumimpien suosikkien varjoon. Hevonen on ollut mielestäni tällä kaudella paremman oloinen kuin koskaan ja on saanut lisää nopeutta. Uskon hevosen suorittavan tasaisen vahvasti kaikki kolme matkaa ja ottavan tarvittavan eron kilpakavereihin ratkaisevalla pitkällä matkalla.

Kuningatarpuolella oma ideani tulee myös suurimpien suosikkien vanavedessä. Nostan peleihin Norikon, jonka vahvuus on sen nopeus ja ravivarmuus. Hevonen sai ok-paikan ensimmäisille matkoille ja saa hyvät juoksut. Hevonen tekee tasaisen varmaa työtä ja tulee kärjen tuntumassa maaliin kaikki matkat. Oikeilla nuoteilla tämä saatetaan palkita ravikuningattaren arvonimellä sunnuntai-iltapäivällä.

Peleihin kokonaiskilpailusta:

Ravikuningas I.P. Lento kertoimella 20

Ravikunigatar Noriko kertoimella 10.50

H2H Suivikas (vs Jokivarren Kunkku) kertoimella 1.93

H2H Köppinen (vs Vieskerin Valo) kertoimella 1.7

H2H I.P. Lento (vs Tapsan Tahti) kertoimella 1.87

H2H Noriko (vs Mian Mari) kertoimella 1.87

Kuninkuusravit on selityksettä Suomen ravivuoden ehdoton helmi. Tänä vuonna Joensuu saa kunnian järjestää ravikesän ykkösjuhlan, ja luvassa on aivan varmasti uskomattoman hieno tapahtuma. Tästä voi jo etukäteen esittää kiitoksen tapahtuman taustajoukoille.

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

@Laukkajaakko