Rasmus Ristolainen sai kuormaa NHL-kolumnistilta – väärä mies väärässä roolissa

Rasmus Ristolainen sai kuormaa NHL-kolumnistilta – väärä mies väärässä roolissa

Rasmus Ristolainen sai rapaa TSN:n kolumnistin Travis Yostin käsittelyssä. Yost toteaa Ristolaisen olevan väärä mies pelaamaan ykköspakin minuutteja.

Kanadalaisen tv-kanava TSN:n Travis Yost toteaa tuoreimmassa kolumnissaan, että Buffalo Sabresin peliaikakunkku Rasmus Ristolainen on pelannut jatkuvasti väärässä roolissa.

Yost toteaa, että hänen Ristolaisen tähänastisen NHL-uran aikana vain Brent Burns, Drew Doughty, Oliver Ekman-Larsson, Roman Josi, Erik Karlsson, Duncan Keith, Alex Pietrangelo ja Ryan Suter ovat urakoineet häntä enemmän minuutteja. Ristolainen jää karulla tavalla varjoon vertailussa heihin sekä muihin saman tason peliaikaa kellottaviin pelaajiin.

Yostin esittämän tilastodatan perusteella Ristolaisella on positiivinen vaikutus joukkueensa peliin käytännössä vain ylivoimalla, jolloin hän on onnistunut olemaan vahva pelintekijä.

Pääongelma hänen roolituksessaan on se, ettei Ristolainen ole pystynyt käyttämään taitoarsenaaliaan läheskään samalla tavalla tasakentällisin. Tasakentällisin pelaaminen kuitenkin käsittää 76% hänen peliajastaan. Ristolainen ei pysty Yostin mukaan suorittamaan kiekollisesti paineen alla, jonka myötä Sabres joutuu painimaan pitkiä jaksoja omalla alueellaan hänen ollessaan jäällä.

Yost syyttää tilanteesta Sabresin epäonnistunutta sisäistä pelaaja-arviointia sekä puolustuspään jatkuvaa syvyyden puutetta. Yost kertoo olevansa samaa mieltä usein Ristolaisen kohdalla esitetystä argumentista, että hän on väärän tyyppinen pelaaja ykköspakiksi ja että hänestä saisi paljon enemmän irti pienemmässä ja vähän erikoistuneemmassa roolissa.

Tsekkaa myös: NHL:ltä nolo moka – Robin Lehner voitti Masterton-palkinnon, pystissä kirjoitusvirhe

Jaa tämä:

Joukkueet:
Pelaajat:

Aiheeseen liittyvät julkaisut