Rasmus Ristolainen avautui urastaan – ”En ole varma olenko koskaan ollut joukkueessa, jossa olisi voittava kulttuuri”

Rasmus Ristolainen nhl / Pallomeri.net

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen purki turhautumistaan urastaan NHL.comille seuran jäätyä jälleen pudotuspelien ulkopuolelle. 

Rasmus Ristolainen ei ole tyytyväinen mies. Se käy selväksi hänen NHL.comin suomenkielisille sivuille antamastaan haastattelusta. Ristolainen on pelannut ammattilaisena nyt yhdeksän kautta ja vain kahdesti hän on päässyt pelaamaan pudotuspelejä.

TPS sai keväällä 2012 suoraan kahdessa ottelussa kärsäänsä Kärpiltä niin sanotuissa sääliplayoffeissa ja kahta vuotta myöhemmin Ristolainen oli mukana Buffalon farmijoukkueen Rochester Americansin playoff-taipaleella viiden ottelun verran. NHL:ssä Ristolainen ei ole kertaakaan saanut minkäänlaista mahdollisuutta pelata Stanley Cupista.

Mainos alkaa

– Jos mietin koko uraani – Buffalossa ja ennen sitä – en ole varma, olenko koskaan ollut joukkueessa, jossa olisi voittava kulttuuri. En tiedä, onko moni muukaan joukkueestamme, vaikka tällä kaudella pääsimme jo vähän lähemmäs. Suomessa TPS oli minun aikanani tässä samassa tilanteessa vuodesta toiseen. Pelaajia siirreltiin, valmentajia ja seurajohtajia vaihdettiin, sarjataulukon hännillä. En ole koskaan päässyt näkemään, millaista sellaisessa voittavassa kulttuurissa on. Kunpa olisinkin, Ristolainen toteaa.

Tällä kaudella Sabres jäi kirvelevästi ulos 24 joukkueen voimin pelattavista playoffeista. Pudotuspelipaikat jaettiin voittoprosenttien mukaan ja Montreal Canadiens kiilasi edelle vain 0,7% erolla vieden itäisen konferenssin viimeisen paikan.

– Joukkueessamme vilisee nuoria pelaajia ja Buffalolla on kirkas tulevaisuus, mutta siitä kirkkaasta tulevaisuudesta olemme puhuneet koko sen ajan, jonka olen ollut täällä. Olen itsekin yhä nuori, mutta toivon, että alkaisimme pian voittaa ja pääsisin kokemaan senkin puolen jääkiekosta, Ristolainen sanoi.

Ristolaisen oma tulevaisuus on puhuttanut jo kauan. Jossain kohtaa hänen siirtoaan muualle pidettiin melkeinpä ajan kysymyksenä, mutta huhumyllystä huolimatta pelit ovat jatkuneet Sabresissa. Kauden päätyttyä jälleen pettymykseen ovat huhut nostaneet taas päätään.

– Tuntuu aina vain vaikeammalta tehdä näin paljon hommia ilman, että se toisi toivottuja tuloksia. Haluan voittaa, Buffalossa tai muualla. Kun joukkue ei saavuta tavoitteita, jossain kohtaa pitää tehdä muutoksia. Jos niitä muutoksia aletaan tehdä, olen varmaankin ensimmäisiä, jotka kaupataan muualle, Ristolainen arvioi.

Tsekkaa myös: Video: Joel Pohjanpalo iski jälleen osuman – HSV suli kuitenkin karmealla tavalla


Pelaajat:
Joukkueet: