Rantakäsipallon peliasujen kohu syvenee – ”Meidän oli pakko pelata bikinin alaosilla”

norjan rantakäsipallon pukeutuminen - pallomeri.net

Norjan maajoukkueet ovat protestoineet vahvasti bikineissä pelaamista vastaan eri hiekkalajeissa – ja viimeisimpänä asia on noussut esiin rantakäsipallon EM-kisoissa.

Virallinen Euroopan käsipalloliiton (EHF) ohjeistus määrää pelaajat pelaamaan bikinien alaosassa, kun taas Norjan joukkue olisi halunnut pelata mielummin reisiin asti ulottuvilla trikooshortseilla.

Näin joukkue myös oli päättänyt tehdä Unkaria vastaan pelatussa EM-avauksessa. Norjalaispelaaja Katinka Haltvik paljasti, mitä kulisseissa tapahtui tämän jälkeen.

Mainos alkaa

– Ensin meille sanottiin, että meitä sakotetaan 50 euroa per joukkueen jäsen jokaisessa ottelussa. Me sanoimme sen olevan ok. Sitten meitä uhattiin korolla jokaisesta ottelusta ja yhä tarkemmilla rangaistuksilla. Juuri ennen ottelua meille sanottiin, että meidät hylätään, jos pelaamme pidemmillä housuilla. Meidän oli näin ollen pakko pelata bikinin alaosilla, Haltvik sanoi Norjan yleisradio NRK:lle.

EHF väittää virallisessa lausunnossaan kuitenkin yhä, että ainoa rangaistus on sakko.

– He olivat hyvin epämääräisiä sanomisissaan. Voisimme saada sakkoja, joihin voisi tulla korkoja. He eivät kertoneet meille, että saisimme vain sakkoja, koska silloin olisimme voineet pelata. Oli olemassa myös mahdollisuus hylkäämiselle, emmekä siksi uskaltaneet pelata suunnitelluissa asuissamme, Haltvik kertasi.

Norjan käsipalloliiton pomo Kåre Geir Lio tukee pelaajiaan. Hänen mukaansa liitto on valmis maksamaan sakot, jotka voivat koko turnauksen ajalta nousta noin 5000 euroon.

– Se on noloa ja toivotonta. Maksamme mielellämme ne sakot, jos se on siitä kiinni. Tässä joukkueella on vankkumaton tukemme.