Ranska teki röyhkeän matkustusratkaisun EM-neljännesvälierän jälkeen – “Tämä on aivan uskomatonta”

Ranska

Ranska on aiheuttanut raivoa matkustamalla naurettavan lyhyen lentomatkan. Turkki teki saman tempun aiemmin EM-kisojen aikana.

Ranska voitti Belgian maanantaina Düsseldorfissa pelatussa EM-kisojen neljännesvälierässä ja eteni puolivälierään, jossa myöhään perjantaina puolestaan kaatui Portugali. Maanantain ottelun jälkeiset tapahtumat ovat nyt nostattaneet raivoa Saksassa. Ranskan joukkue näet palasi Paderbornissa sijaitsevaan tukikohtaansa lentokoneella.

Ratkaisua ei varsinaisesti arvostettu, sillä Paderborn sijaitsee vaivaisenn 177 kilometrin päässä Düsseldorfista ja sinne pääsisi bussilla noin kahdessa tunnissa. Ranskalaiset päättivät kuitenkin kulkea matkan puolessa tunnissa lentäen.

Mainos alkaa:

– Tämä on aivan uskomatonta. Se on yksi järjettömimmistä esimerkeistä, joita olen tähän mennessä kuullut, sanoi Werner Reh Saksan ympäristö- ja luonnonsuojeluliitosta Blickin mukaan.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA oli aiemmin todennut, että sen tavoite on tehdä vuoden 2024 EM-kisoista kautta aikojen ympäristöystävällisimmät. Ranskan matkustusratkaisu jo itsessään on omiaan tekemään tämänkin juhlapuheen täysin tyhjänpäiväiseksi sanahelinäksi. Semminkin, kun kyseessä ei ole edes turnauksen ainoa tapaus.

Turkki oli näet vuokrannut charter-lennon lohkovaiheen viimeiseen otteluun. Turkin joukkue matkusti Hannoverista Hampuriin. Matkustuskilometrejä tuli noin 150. Kokonaisuudessaan matkan kesto oli 37 minuuttia, joista 25 menee nousuun ja laskeutumiseen. Eli Turkin joukkueen lentokone oli ilmassa kokonaiset 12 minuuttia.

Työtä ympäristönsuojelun parissa tekevä Rene Schwartz totesi tuolloin ASB Zeitungille, että teko on täysin hyväksymätön. Schwartzin mukaan Hampurissa on kielletty autoilu EM-kisastadionin lähettyvillä. Paikalle ei saa saapua edes sähköautolla.

– Maiden pitää ottaa vastuuta turnauksen aikana. Ei voi olla niin, että kaupungeille tulee kovia vaatimuksia ympäristöystävällisyyden suhteen ja maajoukkueet voivat lentää noin lyhyen matkan, Schwartz sanoi.

Tsekkaa myös: Espanjan sankarilta huikaiseva tuuletus – juhli osumaa vastaavalla tavalla kuin isänsä 33 vuotta sitten samaisella stadionilla


Joukkueet: ,