Lehti: Rangersin nuori ruotsalaislupaus avautui vaikeuksistaan – “Olen epäillyt itseäni niin p****leesti”

New York Rangersin prospekti Lias Andersson / Pallomeri.net

New Yorkin Rangersin ruotsalaislupaus Lias Andersson aloitti kauden NHL:ssä, mutta lähti takaisin Ruotsiin. Nyt hän on paljastanut miksi näin kävi.

New York Rangersin ruotsalaishyökkääjä Lias Andersson palasi tammikuun alussa Ruotsiin kuntouttamaan alavartalovammansa. Muutamaa viikkoa myöhemmin Rangers tiedotti hänen pelaavan loppukauden lainalla SHL:ssä HV71:n riveissä.

Anderssonin ja Rangersin välit menivät pahasti solmuun ja se oli myös siirron syy. Hän paljasti ruotsalaislehti Göteborgs-Postenille miten vaikeudet alkoivat.

– Istuin ja pelasin videopelejä koko yön. Istuin ja vain odotin, että ruotsalaiset heräisivät kotimaassani ja olisivat lähdössä töihin. Silloin pystyin soittamaan ja jauhamaan hieman p***aa. Ne olivat huonoja elämäntapoja. Nukkuminen oli vaikeaa ja aloin syödä silloin tällöin unilääkkeitä. Se olisi voinut mennä pahemmaksi, jos olisin antanut tilanteen jatkua, Andersson kertasi lehden haastattelussa.

Seuraavaksi alkoi rakoilla itseluottamus, joka lopulta romahti kokonaan.

– Olen epäillyt itseäni niin p*****leesti. Pystynkö edes pelaamaan jääkiekkoa?

Rangers varasi Anderssonin seitsemäntenä kesällä 2017. Taivaan piti olla auki huippulupaukselle, mutta ongelmat alkoivat tämän kauden alussa. Andersson ehti pelata NHL:ssä 17 ottelua tehoin 0+1. Sen jälkeen hänet passitettiin farmiin, jossa peli ei kulkenut juuri lainkaan paremmin.

Andersson pyysi Rangersilta siirtoa toiseen seuraan ja jätti saapumatta joukkueen palaveriin. Tämän jälkeen Rangers sulki Anderssonin ulos kaikesta toiminnastaan ja katkaisi palkanmaksun.

– Tämä on ollut kestämätön tilanne minulle ihmisenä. Monet tapaukset ovat saaneet minut voimaan psyykkisesti huonosti, Andersson puhkui ruotsalaismedioille tammikuussa.

Andersonin sopimus Rangersin kanssa on voimassa vielä ensi kaudella. Tulevaisuus on kuitenkin epäselvä. Vaihtoehtoina ovat AHL, NHL ja SHL.

– Minulla ei ole mitään hajua, mitä tapahtuu. Ei mitään h****tin tietoa. Minä vain harjoittelen ja katson, mitä tapahtuu. Olen avoin mille tahansa. Haluan vain pitää hauskaa ja pelata jääkiekkoa, Andersson toteaa.

Ruotsissa Andersson löysi taas peli-ilon ja hieman myös tehojaan. Hän ehti pelata HV71:n paidassa 15 ottelua ja tehdä tehot 7+5=12.

Tsekkaa myös: Video: Kiinan maajoukkuepelaaja rikkoi lakia kameran edessä – pidätys ja potkut seurajoukkueesta


Pelaajat:
Joukkueet: