MTV: Raimo Helminen paljasti kulissien takaa: “Tuomarit pyytelivät erätauolla anteeksi”

Raimo Helminen Nuoret Leijonat U20 - pallomeri.net

Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen kävi Suomen ja Kanadan välisen MM-välierän avauserässä jopa poikkeuksellisen kuumana.

Syy “Raipen” hiiltymiseen oli tilanteessa, jossa Sampo Ranta ampui kiekon vihellyksen jälkeen kohti Kanadan maalia, ja samanaikaisesti kanadalaispelaajan maila osui Rantaa kasvoihin.

Tuloksena iskusta oli vertavuotava haava, mutta syystä tai toisesta yksikään tuomariston jäsenistä ei nähnyt korkeaa mailaa, joten selkeä 2+2-minuuttinen jäi tuomitsematta. Rannalle puolestaan annettiin 10 minuutin käytösrangaistus.

Helminen kommentoi ottelun jälkeen tilannetta.

– Tuomarit pyytelivät anteeksi erätauolla. He olivat katsoneet tilanteen videolta jälkikäteen, Helminen kertoi MTV Urheilulle.

Tämä ei Suomen luotsia lämmittänyt.

– Sanoin, että väliä sillä on? He vain… eivät nähneet.

Kyseisen episodin sattuessa taululla oli jo 3-0-lukemat, mutta sanomattakin on selvää, että neljän minuutin ylivoima – ja sen tuomat mahdolliset osumat – olisivat saattaneet muuttaneet illan kulkua radikaalisti. Kanada voitti ottelun lopulta 5-0.

Suomi kohtaa sunnuntaina klo 16:00 käynnistyvässä pronssiottelussa Ruotsin. MM-kulta puolestaan ratkaistaan klo 20:00 alkaen Kanadan ja Venäjän välillä.

Tästä tilanteesta Raimo Helminen pillastui:


Pelaajat:
Joukkueet: