Ennennäkemätön tilanne – Portugalin Rafael Leão sai EM-kisojen historian ensimmäisen pelikiellon sukeltamisesta

Rafael Leão Portugali

Portugalin Rafael Leão sai kyseenalaisen kunnian olla EM-kisojen historian ensimmäinen pelaaja, joka saa pelikiellon sukeltamisesta.

Portugalin Rafael Leão on asetettu EM-kisoissa yhden ottelun pelikieltoon, kun hän sai turnauksen toisen keltaisen korttinsa lauantain ottelussa Turkkia vastaan. Säännöt ovat olleet kansainvälisissä turnauksissa samat varoitusten suhteen, eli pelikielto on automaattinen, mutta Leãon tapauksessa on silti jotain hyvin historiallista. Kortit ja sitä myöten pelikielto tulivat nimittäin ennennäkemättömästä syystä.

Leão nimittäin otti sekä avauspelissä Tshekkiä vastaan että Turkkia vastaan pelatussa ottelussa kontolleen varoitukset sukeltamisesta. Näin olleen BBC:n mukaan Leão on EM-kisahistorian ensimmäinen pelaaja, jota on varoitettu kahdesti sukeltamisesta saman lopputurnauksen aikana.

Mainos alkaa:

Hämmentävintä koko tapauksessa lienee kuitenkin se, että kumpikin Leãon saamista varoituksista kirjattiin ottelun 39. minuutilla. Näin ollen Leão on siis sivussa Portugalin viimeisestä lohkovaiheen ottelusta, jossa vastaan asettuu Georgia.

Portugalin Rafael Leão sai EM-historian ensimmäisenä pelaajana pelikiellon sukelstamisesta:

Katso myös: Cristiano Ronaldo osoitti epäitsekkyyttä – syötti läpiajosta maalin ja teki EM-kisahistoriaa!


Pelaajat:
Joukkueet: