QPR-pomo ehdottaa jopa palkkakattoa – ”On realistista, että menetämme seuroja”

QPR:n toimitusjohtaja Lee Hoos / Pallomeri.net

Sky Sports haastatteli QPR:n toimitusjohtaja Lee Hoosia, joka heitti tiskiin synkkiä arvioita Englannin jalkapallon tulevaisuudesta.

Championship-serua QPR:n toimitusjohtaja Lee Hoos varoittaa, että koronaviruspandemia on työntänyt osan englantilaisseuroista taloudellisesti kuilun partaalle. Hoos kertoo Sky Sportsin haastattelussa, että tuloja ei tällä hetkellä ole ja liigalta tulleet rahat on jo käytetty.

– Jos päätämme kauden suljettujen ovien takana, se edellyttää kausilippurahojen palauttamista. Sitten on niitä, jotka käyttävät VIP-palveluja ja tietysti sponsoreita, jotka tarvitsevat jonkinlaisen kompensaation. Joten seuroilla ei ole ainoastaan nollatulot, vaan myös valtava shekki allekirjoitettavana jossakin vaiheessa tulevaisuudessa. Kun katsoo tapaa, jolla kaikki yrittävät juuri nyt sopeutua, jossakin vaiheessa tulee osutaan seinään, Hoos lataa.

Hoosin mukaan valioliigaseurojen tilanne on parempi suurten tv-rahojen myötä, mutta muilla on vaikeaa. Harjoituskeskusten vuokrat, palkat ja muut kulut on maksettava, eikä hän näe sitä mahdollisena, että kaikki selviäisivät tästä mankelista.

Mainos alkaa

– Mielestäni on hyvin realistinen mahdollisuus, että tulemme menettämään seuroja, Hoos visioi.

Hän näkee kuitenkin kaikessa synkkyydessä mahdollisuuden ”uudelleenkäynnistykselle”, eli toisin sanoen Hoos haluaa, että kaikki toimintamallit kyseenalaistetaan.

– Jalkapallon täytyy katsoa sisäänpäin ja myöntää, että koko homma on käännettävä päälaelleen entisestä. Aivan kaikkia aspekteja on tutkittava, mukaan luettuna Valioliigan ja Englannin liigajärjestelmän välistä suhdetta ja tulonjakoa, tai muuten seurat eivät tule selviytymään. Kaikkien täytyy kantaa kortensa kekoon ja rahan on palauduttava kentälle joka tasolla.

Yli 20 vuoden uran englantilaisessa jalkapallossa tehnyt Hoos kertoo, että aiempien talouskriisien keskellä Englannin sarjat ovat olleet taloudellisesti eristäytyneitä muusta yhteiskunnasta, eikä nille ole tapahtunut vahinkoja. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa vaikutukset myös jalkapalloon ovat dramaattiset.

Hoos haluaa käyttöön jopa aivan ennenkuulumattoman kovia keinoja.

– Tämä on herätys kaikille, että bisnestä täytyy pyörittää vastuullisemmin. Tarkoittaa se sitten esimerkiksi palkkakattojen käyttöönottoa tai mitä tahansa. Olemme koettaneet Financial Fair Playta, mutta tulemme tarvitsemaan jotain radikaalimpaa, jotta jalkapallo selviäisi tästä, Hoos toteaa.

Lue myös: Kova päätös! Ranska kielsi jalkapallosarjojen pelaamisen syyskuuhun asti