Qatarin ulkoministeri vakuuttavana: ”MM-futis on parannuskeino maailmalle”

Qatar MM-kisat MM-futis 2022 - pallomeri.net

Qatarin ulkoministeri, sheikki Al Thani, vakuuttaa, ettei ulkomaisten vieraiden tarvitse pelätä koronavirusta jalkapallon MM-kisoissa syys-talvella 2022.

Väitteensä hän perustaa ennakoiviin toimiin, jotka ovat jo nyt käynnissä.

– Qatar tekee tiiviistä ja hyvää yhteistyötä erilaisten terveysjärjestöjen kanssa, joten tiedämme, että pystymme järjestämään turvalliset MM-kisat. Uskomme myös, että MM-turnaus on maailmalle parannuskeino, ulkoministeri sanaili.

2,8 miljoonan asukkaan Qatarissa on tähän mennessä tilastoitu hieman yli 67 000 koronavirustartuntaa, mutta vain 51 virukseen liittyvää kuolemaa.

Mainos alkaa

Sheikin mukaansa kisojen stadioneista on  valmiina noin 90 prosenttia.

Kisat on tarkoitus järjestää loppuvuodesta 2022. Erikoiseen ajankohtaan päädyttiin siitä syystä, että kesällä Qatarissa olisi yksinkertaisesti liian kuuma jalkapallon pelaamiselle. Talvellakin lämpötila hipoo paahtavan kuumia lukemia, joten stadioneille onkin rakennettu massiivisia ilmastointijärjestelmiä.

Qatarin kisat ovat saaneet jo etukäteen paljon negatiivista huomiota osakseen, sillä on väitetty, että turnaus myönnettiin Qatarille lahjusten saattelemana, minkä lisäksi ihmisoikeusasiat ovat herättäneet paljon keskustelua. Stadionien rakennustöissä on myös kuollut lukuisia vierastyöläisiä ja rakennustyömaiden olosuhteet ovatkin olleet paikoitellen kammottavia.