Lehti: Qatar on haalinut rahalla kasaan 1500-päisen ultrafanijoukon muista Lähi-idän maista

FIFA World Cup Qatar 2022
Kuva: Getty Images

New York Times uutisoi, että Qatar keräsi 1500 ultrafania muista Lähi-idän maista ja palkkasi heidät kannustamaan isäntäjoukkuetta.

Qatarin MM-kisoissa on herättänyt ihmetystä, että mistä ihmeestä löytyi yli tuhatpäinen yhtenäinen fanijoukko, joka asettui tukemaan Qatarin joukkuetta. New York Times uutisoi selvitystyönsä pohjalta, että kyseessä on muista Lähi-idän maista kerätty joukko, joka on varta vasten palkattu kannustamaan Qatarin joukkuetta MM-kisoissa.

Suurin osa palkatuista ultrafaneista tulee Libanonista. 1 500 ultrafanin ryhmässä on myös nuoria miehiä Egyptistä, Algeriasta ja Syyriasta. Yksi lehden haastattelemista ultrafaneista väitti, että raha ei olisi ollut ainoa motivaattori, joka sai lähtemään Qatarin tueksi.

– Meidän velvollisuutemme on tukea arabimaata. Jaamme saman kielen ja kulttuurin. Olemme sormia samalla kädellä. Haluamme näyttää maailmalle jotain erityistä, fani totesi.

Palkkafaneja tuskin ainakaan haittaisi se, että heille tarjottiin varsn yltäkylläinen kokemus. Fanit saivat ilmaiset lennot, majoituksen, otteluliput, ruokaa ja pienen stipendin.

New York Times kertoo myös, että Libanonissa järjestettiin huhtikuussa testi, jossa Nejmeh-seuran fanit esittivät parastaan. Lehden mukaan se vakuutti qatarilaiset siitä, että heidän kannattaisi palkata libanonilaisfanit MM-turnauksen ajaksi. He saapuivat lokakuun puolivälissä Qatariin harjoittelemaan yhteistoimintaansa sekä opettelemaan Qatarin kansallislaulun.

Tsekkaa myös: Kamerunin ykkösveskari lähti MM-kisoista kotiin – valmentaja käski muuttaa pelityyliä ja laittoi katsomoon


Joukkueet: