MM-kisafaneille järkyttävä yllätys – Qatar nostaa rajusti oluen hintoja

Qatar Kroatia Willy Caballero MM-kisat / Pallomeri.net

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoja järjestävä Qatar on tehnyt melko ikävän yllätyksen, joka harmittaa ainakin useampaa futisfania.

Nimittäin Qatarissa otettiin uuden vuoden kunniaksi käyttöön 100 prosentin alkoholivero, joka nostaa oluen hinnan pilviin. Jatkossa 24 Heineken-tölkin pakkaus tulee maksamaan 384 Qatarin rialia, mikä on noin 105 euroa. Tämän lisäksi muun muassa litran Bombay Sapphire -pullo tulee maksamaan lähes 94 euroa.

Qatarissa on muutenkin todella tiukka alkoholilaki, sillä alkoholipitoisia juomia saa nauttia ainoastaan luvan saaneissa baareissa ja hotelleissa. MM-kisojen aikaan se on mahdollista myös virallisilla fanialueilla.

Mainos alkaa

Mikäli oluen hinta pysyy kuitenkin tämän vuoden lukemissa, niin monenkaan fanin ei tarvitse edes haaveilla oluen juomisesta neljän vuoden päästä pelattavissa MM-kisoissa.

Qatar isännöi historiansa ensimmäistä kertaa MM-kisoja vuonna 2022. Ne ovat samalla myös ensimmäiset kisat, jotka tullaan pelaamaan talviaikaan, sillä Qatarin MM-turnaus on ohjelmassa marras-joulukuussa.