Qatar houkutteli futisfaneja ilmaisilla matkoilla – lupaus petettiin kirjaimellisesti viime hetkellä

Qatarin MM-kisojen Qatar 2022 Qatarissa Budweiser
Kuva: Getty Images

Qatar tarjosi hollantilaisille futisfaneille ilmaisia MM-kisamatkoja, joihin sisältyi kuitenkin tiettyjä reunaehtoja.

Sunnuntaina käynnistyviä kisoja on jo vuosikausia arvosteltu lukuisista eri näkövinkkeleistä tarkasteltuna. Nyt kun h-hetki lähestyy, jopa paikalle matkustavat fanit ovat saaneet ikäviä yllätyksiä, kun asiat ovatkin olleet yllättäen sovituista poikkeavia. Esimerkiksi viimeisimpänä Qatar päätti täysin yllättäen kieltää oluen myynnin kaikilla kisastadioneilla.

Tsekkaa myös: MM 2022 otteluohjelma

Nyt ikävän yllätyksen ovat saaneet hollantilaiset fanit, joille oli luvattu ilmainen kisamatka, kunhan he kertoisivat Qatarista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa vain positiivisia asioita ja käyttäytyisivät muutenkin nuhteettomasti. Tätä varten fanit laitettiin jopa allekirjoittamaan varta vasten luotu “eettinen ohje”. Faneille luvattiin myös tv-ruutuaikaa pelien aikana, sekä myös stadionien ulkopuolella.

The Guardian kertoo, että ilmaiset reissut ovat nyt peruttu, kun hollantilaisfanit olivat jo kirjaimellisesti pakkaamassa tulevaa reissua varten. Syyksi Qatarin viranomaisten toimesta kerrottiin kielteinen mediahuomio, jonka ilmaiset matkat ovat tuoneet.

Toimituksemme saaman tiedon mukaan Qatarissa ja sen järjestämissä kisoissa olisi yksi jos toinenkin asia, jonka voisi korjata kielteistä mediahuomiota välttääkseen.