Lehti: Qatar lahjoi Fifaa lähes 800 miljoonalla eurolla saadakseen jalkapallon MM-kisat

Lehti: Qatar lahjoi Fifaa lähes 800 miljoonalla eurolla saadakseen jalkapallon MM-kisat

Brittilehti Sunday Times jysäytti melkoisen paljastuksen, sillä sen tietojen mukaan Qatar olisi lahjonut Fifaa lähes 800 miljoonalla eurolla.

Sunday Times -lehti kertoo saaneensa haltuun dokumentteja, jotka todistavat Qatarin siirtäneen Fifalle 355 miljoonaa euroa vain kolme viikkoa ennen kisaisännyyden varmistumista. Brittilehden mukaan raha oli piilotettu Qatarin valtiollisen tv-yhtiön Al Jazeeran tekemään sopimukseen. Al Jazeerassa valtaa käyttää sheikki Hamad bin Khalifa Al Than, joka on myös Qatarin hallitsijasuvun tämän hetkinen päämies.

Tämän lisäksi lehden dokumenteista käy ilmi myös se, että Fifalle oli luvattu 88 miljoonan euron bonus, mikäli Qatar voittaa äänestyksen kisaisännyydestä.

Sunday Timesin mukaan Fifalle on maksettu Qatarin toimesta 880 miljoonaa dollaria eli noin 782 miljoonaa euroa, jotta kisaisännyys varmistuisi.

Qatarin pitämät MM-kisat ovat olleet kohun silmässä jo useamman vuoden ajan, sillä Fifassa paljastui valtava korruptioskandaali, jonka juuret juortuvat juuri Qatarin kisaisännyyteen. Tämän lisäksi myös ihmisoikeudet maassa ovat aiheuttaa valtavaa kritiikkiä.

MM-kisat ollaan kuitenkin pelaamassa suunnitelmien mukaan Qatarissa ja ajankohta on vuoden 2022 marras-joulukuussa.

Lue myös: Brittilehdeltä kova paljastus: Qatar sai MM-kisat sabotoimalla muiden hakemuksia!

Asiasta uutisoi suomeksi Ilta-Sanomat

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut