Pystyykö SaiPa yllättämään Kärpät – saako KalPa maalitilinsä auki?

3v3 Super Series Liiga-kausi Liigassa c more palkkakuninkaat Nuorten Leijonien Jääkiekko | Pallomeri.net
Jääkiekko | Pallomeri.net

Liigan puolivälierät ovat täydessä vauhdissa ja tänään tiistaina pelataan taas. Tällä hetkellä Tappara, Lukko sekä JYP johtavat omia ottelusarjojaan 2-0, mutta Kärppien ja SaiPan välinen sarja on tasatilanteessa 1-1, kun lähdetään tiistain kolmansiin otteluihin. Tappara on esiintynyt varsin mallikkaasti HIFK:ta vastaan, Lukko on pitänyt KalPaa suorastaan pilkkanaan kaukalossa ja JYP on onnistunut tyrehdyttämään Bluesin maalinteon.

Kärpät – SaiPa

Runkosarjan voittanut Oulun Kärpät kärsi hieman yllättäen tappion SaiPalle lauantaina, kun joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa. SaiPa teki ensimmäisen 12 minuutin aikana peräti neljä maalia ja Kärpät oli pakotettu vaihtamaan maalivahtia kesken ottelun, kun Tomi Karhunen sai tehdä tilaa Iiro Tarkille. SaiPa pelasi läpi ottelun todellisessa hurmoksessa ja Kärpät tuntui polkevan paikoillaan.

Ottelun lopulla haettiin lauantaina myös asetelmia tämän päivän kamppailuun, kun kaukalossa otettiin päätössummerin soidessa miehekkäät pystypainit. Molemmilta joukkueilta kolme ukkoa ajettiin suihkuun, mutta pelikieltoja kahakoista ei jaettu.

SaiPa onnistui varmasti horjuttamaan lauantaina Kärppien itseluottamusta ja nyt lappeenrantalaisilla onkin loistava paikka napata jo toinen voitto ottelusarjassa. Kärppien maalilla tänään aloittaa Iiro Tarkki ja vaihtoon pommitettu Tomi Karhunen availee tällä kertaa luukkua. Viime keväänä Karhunen oli hieman samanlaisessa tilanteessa, kun hän syrjäytti pudotuspeleissä runkosarjan parhaan maalivahdin Jussi Rynnäksen ja jatkoi nousukiitoaan aina kultamitaliin saakka.

Tämän illan ottelu kertoo varmasti suuntaa jatkolle, sillä jos Kärpät nappaa tänään suvereenin voiton kotihallissaan, ei kovin moni varmasti usko enää SaiPan mahdollisuuksiin. SaiPan napatessa jälleen yllätyksellisen voiton siirtyisi valtava painemäärä puolestaan Kärpille.

Lukko – KalPa

Rauman Lukko on pitänyt Kuopion KalPaa suorastaan pilkkanaan kaukalossa ensimmäisen kahden ottelun ajan. KalPan suurin ongelma on ollut maalinteko ja joukkue ei olekaan saanut yhtään kiekkoa Lukko-vahti Ryan Zapolskin selän taakse, joka on ollut vakuuttava. Tänään KalPa on pakkovoiton edessä, sillä 3-0-tappioasemasta ilman kotietua on erittäin vaikea nousta paras seitsemästä -systeemillä pelattavasta sarjasta vahvasti pelaavaa Lukkoa vastaan.

Runkosarjan loppu mukaan lukien KalPa on viimeisestä kymmenestä ottelustaan voittanut vain kaksi ja viimeiset viisi vierasottelua on päättynyt tappioon. Kuopiolaiset ovat tehneet viimeisen viiden ottelun aikana neljä maalia ja viimeisen 180 minuutin aikana KalPa ei ole saanut kiekkoa kertaakaan vastustajan verkkoon.

Rauman Lukon puolustus on ollut viime aikoina rautaa. Joukkue on päästänyt viimeisen kymmenen ottelun aikana omiin vain yhdeksän maalia ja viidesti vastustaja on jäänyt nollille. Toistaiseksi Lukko on onnistunut pitämään KalPan todella tehottomana ja, kun raumalaiset ovat itse pöllytelleet KalPan verkkoa kuudesti, ei kuopiolaisille voi luvata kovin pitkää sarjaa.

KalPalle tiistain ottelu on todellinen pakkovoitto, sillä jos tänään tulee tappio pitäisi KalPan voittaa neljä ottelua putkeen, joista kaksi vieraissa. Runkosarjan aikana KalPa oli keskinkertainen vierasjoukkue, joten tänäänkin KalPan voitto näyttää erittäin epätodennäköiseltä.

Muut ottelut:

Tappara – HIFK

JYP – Blues